Ходжес дав прогноз, коли ЗСУ дійдуть до Криму, й оцінив імовірність застосування РФ ядерної зброї

Захисники України вже до кінця року вийдуть на позиції 23 лютого. А до середини 2023-го вони будуть у Криму, передають Патріоти України.

Таку думку висловив відставний генерал армії США Бен Ходжес в інтерв'ю LRT. Він зазначив, що щодня звільняти по населеному пункту просто неможливо, але Збройні сили України успішно виконують свою роботу.

"Щодня не побачиш деокуповане місто, це просто неможливо, але я все ж таки сподіваюся, що до кінця цього року українські сили потіснять російські до позицій 23 лютого, а до середини наступного року українці будуть у Криму", – сказав Ходжес.

За його словами, він "дуже довіряє" Генеральному штабу ЗСУ. "Вони дуже розумні й зробили хорошу роботу з планування та підготовки. Я б почекав, поки вони продовжують руйнувати російську логістику", – зазначив генерал.

На думку Ходжеса, президент Росії Володимир Путін перебуває в безвихідному становищі, а оголошена ним часткова мобілізація "має показати українцям, що вони перемагають, що Росія справді в розпачі" і що в противника "немає тієї волі, яка є в українців".

При цьому генерал США вважає малоймовірним те, що Путін може застосувати ядерну зброю, хоча президент РФ знає, що його погрозам не вірять і "йому все одно, скільки невинних людей буде вбито".

"Ядерна зброя насправді є найбільш ефективною, коли вона не використовується, тому що вона змушує всіх нас або багато урядів сумніватися, переживати через це, а це те, чого він хоче", – пояснив Ходжес.

Крім того, в разі застосування Путіним ядерної зброї США не зможуть залишитися осторонь, а це означало б "кінець варіантів, доступних диктатору" і катастрофу для Росії – можливо, не ядерну, але на неї могла чекати "якась інша відповідь", зазначив військовий.

"Росії невигідно застосовувати ядерну зброю, тому що вона не має сил боротися з наслідками такого удару. Якщо вона застосує ядерну зброю, для РФ це буде тільки мінусом, тому я думаю, що Путін не самогубець, і люди це розуміють", – додав Ходжес.

"Система закапсулювалася": Вибори - це вершина могутності Путіна. Далі система розпочне процес саморуйнації, - Вадим Денисенко

вівторок, 19 березень 2024, 10:17

"Вибори 17.03 - це вершина могутності Путіна. Далі система розпочне процес саморуйнації. Питання тільки в тому, як довго цей процес триватиме (більш детально про все це буде представлено на початку квітня в новому дослідженні, а зараз просто кілька кор...

"Згадаймо слова міністра оборони Великої Британії": Згурець оцінив можливе оголошення широкомасштабної мобілізації у РФ

вівторок, 19 березень 2024, 10:00

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зауважив, що якщо у РФ оголосять масштабну мобілізацію, то тільки на початок осені можуть бути сформовані більш-менш боєздатні сили противника. Про це він розповів в етері "Ес...