Холодний душ для Кремля - недонадімперія має знов брякнутись на коліна: Байден вирішив не перезавантажувати відносини з Росією

​Вашингтон не закриватиме очі на ворожу поведінку Москви, заявив високопоставлений чиновник з адміністрації Байдена.

У плани адміністрації президента США Джо Байдена не входить перезавантаження відносин з Росією. Основна мета - зробити їх передбачуваними. Як заявив високопоставлений чиновник з Вповідомляють Патріоти України з посиланням на Ройтерс.
"Я думаю, що ми, звичайно ж, очікуємо, що відносини з Москвою продовжуватимуть являти собою виклик, і ми до нього готові. Наша мета - мати відносини з Росією, які були б передбачуваними і стабільними", - зазначив він

Також представник адміністрації додав, що "США не прагнуть ні до перезавантаження відносин з Росією, ні до ескалації".

Водночас США не згортатимуть співпрацю з РФ зі стратегічної стабільності, попри плани збільшити тиск на Москву, заявив глава Держдепартаменту Ентоні Блінкен в опублікованому у вівторок подкасті колишнього глави відомства й екскандидата в президенти США Хілларі Клінтон.

"Я думаю, нам доводиться йти й жувати жуйку одночасно, [тобто] жорстко виступати проти російської агресії - Україна продовжує бути величезною проблемою, враховуючи російське вторгнення туди, - але також шукати можливості для поліпшення нашої безпеки з таких питань, як ядерна зброя", - сказав держсекретар.

Відзначимо, услід за Євросоюзом 2 березня США оголосили про запровадження санкцій проти Росії.

Причиною також послужило переслідування російського опозиціонера Олексія Навального. Американська розвідка "з високим ступенем впевненості" (with high confidence) назвала ФСБ винною в отруєнні Навального.

Санкції США проти Росії - про що йшлося раніше:

  • У Білому домі 29 січня зробили заяву про те, що американська адміністрація веде роботу з підготовки нових санкцій проти РФ у зв'язку з отруєнням Навального. Американці мають намір детально вивчити інцидент, після чого особисто президент Джо Байден ухвалить рішення про застосування обмежень проти Росії.
  • 4 лютого помічник глави Білого дому з питань нацбезпеки Джейк Салліван стверджував, що США готуються притягнути Росію до відповідальності за низку зловмисних дій проти Вашингтона та американських союзників.
  • У Держдепі США 13 лютого заявили, що Джо Байден доручив розвідці підготувати доповідь про всі протиправні дії Росії за останні кілька років. За підсумками буде ухвалено рішення про запровадження нових обмежень.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...