"Холодний душ" для Зе і його команди: У Вашингтоні відмовилися зустрічатися з "українським десантом" на чолі з Єрмаком, - ЗМІ

Банкова ставила непідйомні завдання посольству України в США щодо організації візиту. І в США хотіли привезти з собою тих, з ким американці не хочуть мати ніяких справ, повідомляють Патріоти України з посиланням на ZN.UA.

За інформацією джерел видання, в минулий четвер раптом в Києві вирішили терміново відправити до Вашингтона масований український десант: главу Офісу президента Андрія Єрмака з міністром оборони Андрієм Тараном – обговорювати питання безпеки; главу «Нафтогазу» Юрія Вітренка, міністра енергетики Германа Галущенка та заступник голови ОП Юлію Свириденко – енергетику, депутатів – Кримську платформу.

“Теми, безперечно, важливі й актуальні. Але є один «маленький» нюанс — Банкова вимагала, щоб усі ці візити було організовано до понеділка. Уявляєте, як у разі успіху гриміло б у ЗМІ цього тижня? І дзвінок Байдена, і потужний український десант у Вашингтоні — прямо небачений прорив на американському напрямі напередодні зустрічі Байдена і Путіна”, – пише редакторка відділу міжнародної політики ZN.UA Тетяна Силіна.

Авторка зазначає, що тільки безпросвітні дилетанти могли ставити подібні завдання посольству.

“Та ще, як водиться останні два роки, в обхід МЗС (на Михайлівській, за нашою інформацією, про запити Банкової на візити дізналися лише в понеділок…). Та навіть якби на місці Оксани Маркарової був котрийсь із гуру української зовнішньої політики, хоч геній дипломатії, а не свіжоспечений посол, який робить лише перші кроки на дипломатичній ниві і ще навіть не вручив главі Білого дому вірчі грамоти, навряд чи йому вдалося б організувати такі зустрічі всього за два робочих дні. У Штатах. Та ще напередодні першого великого європейського турне нового американського президента і його зустрічі з Путіним. Come on guys! У Вашингтоні українцям приблизно так і відповіли”, – зазначає Силіна.

За інформацією видання, зустріч Вітренка з радником Держдепу Шолле була демонстративно скасована через спотворення Банкової інформації у офіційному повідомленні щодо розмови президентів Зеленського і Байдена, що, за даними ZN.UA, викликало вкрай негативну реакцію Вашингтона на всіх рівнях.

Як і слід було очікувати, не вийшло, продовжує Силіна.

“Радник Байдена з питань нацбезпеки Джейк Салліван, з яким хотів зустрітися Єрмак, прихопивши в компаньйони Тарана, за інформацією ZN.UA, від зустрічі відмовився. Міністр оборони Ллойд Остін послався на зайнятість. Що стосується українського міністра енергетики Галущенка (напарника А. Деркача, який перебуває під санкціями США), Вашингтон чітко дав зрозуміти: його в американській столиці не чекають”, – зазначає авторка.

Іншим могли запропонувати спілкування лише на рівні заступника помічника держсекретаря (Дж. Кента), що Банкову не влаштовувало.

Так що топтати береги Потомаку спочатку вирушила лише депутатська делегація. Банкова, як розповідають, рвала і метала. Невеликою втіхою, правда, стала згода деяких сенаторів прийняти главу «Нафтогазу» Вітренко, пише авторка.

Отримував гроші від росіян: У Британії судять вербувальника паліїв нерухомості, пов'язаної з Україною

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:43

У Британії розпочався суд над чоловіком, який працював на користь Росії та вербував осіб для підпалу нерухомості, пов'язаної з Україною. Про це пише Reuters в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.

У Харківській області дрон окупантів влучив у машину волонтерів – ОВА

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:28

26 квітня безпілотник, скерований армією країни-агресора Росії, атакував цивільний автомобіль у Харківській області. Про це голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив у Telegram, передають Патріоти України. За його словами, інцид...