Хороший і поганий: Жданов окреслив два сценарії розвитку війни в Україні найближчим часом

Військовий експерт Олег Жданов окреслив два сценарії розвитку війни в Україні на найближчі місяць-півтора, передають Патріоти України.

Обидва розвитки подій - і хороший, і поганий - опираються на зброю, яку Україна чекає від своїх партнерів. Крім того, багато залежить від того, хто зіграє на випередження.

Поганий сценарій полягає у тому, що Росія збільшить свої резерви. "Таким чином підсилить свій наступальний потенціал і буде продовжувати наступ на сході України. А ми будемо очікувати на ту зброю, яку нам пообіцяли наші партнери. Це найгірший сценарій, якщо Росія нас випередить", - наголосив Жданов.

Хороший сценарій полягає у тому, що Україна випередить Росію, а іноземна зброя надійде раніше, ніж держава-терористка зможе сформувати свій резерв.

"Тоді ми будемо нарощувати нашу оборонну спроможність, наносячи розгром російській армії, змушуючи їх переходити до "глухої" оборони, завдавати їм вогневого ураження. Таким чином ми зможемо на другу половину серпня вийти на неспроможність Росії отримувати оборону рубежів, які вони займають на сьогоднішній день", - наголосив військовий експерт.

Ситуація складна: Бійці ЗСУ готуються до боїв у самому місті Часів Яр, - боєць ЗСУ

вівторок, 23 квітень 2024, 15:39

У районі Часового Яру на Донеччині ситуація залишається складною. Бійці ЗСУ готуються до боїв у самому місті, а в районі Іванівського українські захисники стяглися з кількох позицій. Проце повідомляє боєць 210-ї ОСБр "Берлінго" з позивним "Балу", перед...

"Це буде чесно": Кулеба підтвердив обмеження консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку

вівторок, 23 квітень 2024, 15:30

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підтвердив інформацію про призупинення надання консульських послуг громадянам України призовного віку, які перебувають за кордоном, зазначивши, що у теперішніх умовах головним пріоритетом є боротьба за ви...