"Хороший показник": Експерт розповів, як США та Британія тиснуть на ЄС для надання допомоги Україні

Сполучені Штати Америки та Великобританія намагаються використати не лише військову складову для допомоги Україні, а й політичну, впливаючи на партнерів щодо Європейського Союзу. Про це говорить у коментарі Фокусу Олександр Краєв, директор програми "Північна Америка" Ради зовнішньої політики "Українська призма", передають Патріоти України.

"Помітно, що США націлені на те, щоб вплинути на німців: активізувалися контакти, тиск через НАТО. Наприклад, невипадково генсек НАТО Єнс Столтенберг несподівано скасував свій візит до Німеччини фактично за день до початку. Хороший показник — новий договір американців з німцями про поставки зрідженого газу. Те саме стосується угорців. Тут включаються ще й британці, і європейці. Тобто, крім військової складової, використовується і політична", — зазначив він.

Йдеться не про прямий тиск на росіян, а на тих, хто дає їм вікно можливостей. "Крім того, важливий пункт — "План Маршалла". Американці все частіше говорять про те, що вже зараз необхідно думати над тим, як Україна відновлюватиметься після війни. І це свідчить про те, що вони бачать перемогу України", — сказав Краєв.

Краєв згадує слова колишньої тимчасової повіреної у справах США в Україні Крістіни Квін. Після повернення до Києва навесні у першому інтерв'ю вона сказала, що США бачить перемогу України в тому, що вона повертає окуповані Крим та Донбас.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...