Хотіла змінити прізвище та жити в Україні: СБУ на Луганщині затримала ексчиновницю "ЛНР" (фото)

Жінка активно сприяла поширенню проросійської пропаганди та організовувала агітаційні заходи.

Фахівці Служби безпеки України затримали колишню керівницю так званого "управління культури, молоді та спорту" тимчасово окупованого міста Довжанськ у Луганській області. Жінка виїхала з "ЛНР" до Росії, а звідти приїхала в Україну через пункт пропуску "Мілове". Тепер їй готують повідомлення про підозру. Про це інформує СБУ на офіційному сайті, передають Патріоти України.

Зазначається, що правоохоронці затримали зловмисницю під час перетину державного кордону України. Колаборантка в’їжджала на підконтрольну українській владі територію для зміни прізвища та мала на меті постійно тут проживати.

За даними СБУ, жінка перебувала на посаді керівниці управління окупаційної "адміністрації" у 2015-2019 роках. Вона активно сприяла поширенню проросійської пропаганди та організовувала агітаційні заходи.

З 2015 року "посадовиця" була в розшуку за вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. За процесуального керівництва прокуратури Луганської області тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для повідомлення зловмисниці про підозру за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України) ККУ.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...