Хотіли грати на два фронти, але: В ISW вказали на дії Китаю, які зривають з Пекіна маску миротворця у війні в Україні

Публічно Китай вдає з себе миротворця, непублічно ж – постачає озброєння Росії. Йдеться як про передачу китайських військових безпілотників, так і про секретну збройну програму у КНР з розробки ударних БпЛА великої дальності для використання у війні проти України, передають Патріоти України.

Також Росія отримує з КНР близько 70% верстатів та 90% мікроелектроніки для виробництва зброї. Про це розповідається у новому аналітичному матеріалі американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики послалися на повідомлення The Times, що західні посадовці виявили постачання неназваною компанією з КНР до Росії військових безпілотників. Їх, як зазначається, російські військові мають "протестувати" з метою встановити, чи можуть вони застосовуватися на полі бою в Україні.

Ця компанія уклала відповідну угоду з РФ у 2023 році і, наголошують на Заході, є "чіткі докази того, що компанії КНР постачають Росії смертоносну зброю для використання в Україні".

Джерела The Times також підтверджують поширені раніше повідомлення щодо секретної російської збройної програми у КНР щодо розробки ударних безпілотників великої дальності для використання в Україні.

І цим допомога Пекіну Москві не обмежується. Як зазначив 27 вересня держсекретар США Ентоні Блінкен, близько 70% імпорту верстатів до РФ і близько 90% ввезеної до країни-агресорки мікроелектроніки надходять з КНР і Гонконгу. Все це РФ використовує для виробництва ракет, бронетехніки та боєприпасів.

З огляду на це, підкреслив Блінкен, заяви КНР розходяться з діями: з одного боку Пекін розповідає, що хоче миру в Україні, а з іншого – дозволяє китайським компаніям допомагати російській агресії проти сусідньої держави.

"КНР неодноразово намагалася зобразити себе нейтральним посередником у війні в Україні, і постійні повідомлення про допомогу КНР військовим зусиллям Росії підривають це твердження", – резюмували в ISW.

Феєрично: Військовий із "Джавеліна" одним влучним пострілом знищив російський танк на Донеччині (відео)

неділя, 29 вересень 2024, 14:14

Військовослужбовець 15-ї бригади Національної гвардії бригади одним влучним пострілом із ПТРК Javelin знищив російський танк на Покровському напрямку. Відео показав командувач Національної гвардії України Олександр Півненко, передають Патріоти України....

Пояснення дали дещо цинічне: Швейцарія заблокувала передачу бронежилетів для ЗСУ

неділя, 29 вересень 2024, 13:51

Рада кантонів Швейцарії, яка є верхньою палатою парламенту, відхилила пропозицію Національної ради (нижньої палати) про передачу Україні захисного обладнання, зокрема шоломів та бронежилетів. Про це повідомляють швейцарські ЗМІ, передають Патріоти Укра...