Хотіли як у Косово: У ГУР підрахували втрати ЗС РФ під час боїв за Гостомель

На початку повномасштабного вторгнення під час боїв на летовищі "Антонов" у Гостомелі було знищено близько 200 російських елітних бойових фахівців із захоплення аеродромів та аеропортів. Про це повідомив Герой України, командир підрозділу спецпризначення Головного управління розвідку Міністерства оборони (ГУР МО), офіцер-розвідник, який брав участь у битві за Київ, під час восьмої зустрічі із представниками дипломатичного корпусу, акредитованими в нашій країні, щодо імплементації Формули миру Володимира Зеленського, передають Патріоти України.

"У боях за аеродром "Антонов" держава-агресор втратила близько 200 елітних бойових фахівців із захоплення аеродромів та аеропортів, які десятиліттями брали участь у військових навчаннях такого типу", — сказав представник української розвідки.

Він зазначив, що окупанти хотіли висадити свій десант та захопити аеродром у Гостомелі, який хотіли використати як основний хаб для швидкого перекидання військової техніки та особового складу за допомогою авіації, для подальшої окупації Києва.

Зі слів військового, ймовірно, ворог думав, що зможе повторити сценарії захоплення аеродрому в Косово під час "приштинського кидка" 12 червня 1999 року або як у Казахстані в січні 2022 року. "Вони були настільки самовпевнені, не усвідомлюючи, що мають справу з українцями", ― заявив розвідник. Він додав, що спецпризначенці ГУР та інші підрозділи Сил безпеки та оборони спрямували свої дії на те, щоб знищити якнайбільше живої сили та засобів Збройних сил Російської Федерації й не дати захопити аеропорт у Гостомелі.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...