Хотіли обдурити начальство та здати "кадирівців": Арестович розповів, як затримали російську ДРГ, що планувала збити пасажирський літак

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович поділився подробицями плану ворожої ДРГ, яка збиралася збити пасажирський літак на території Росії чи Білорусі та звинуватити у цьому Україну, передають Патріоти України.

Так, СБУ затримала російських шпигунів. Один з них, Олександр Тютерев, який має позивний "Морпех" - працівник головного управління генерального штабу РФ. Диверсанти намагалися отримати українську ПЗРК через волонтерів. І для того, щоб увійти в довіру до них, вони давали їм інформацію про реальне місце перебування російських військ, але лише видавали координати так званих "кадирівців".

В інтерв'ю російському адвокату та правозахиснику Марку Фейгіну політик розповів, що група шукала акторів для того, щоб зняти відео нападу на пост тероборони. На цьому вони і "погоріли".

"З'ясувалося, що "їхній старший" брехав начальству в Москві - вони шукали постановочних товаришів, щоб зобразити напад на пост тероборони. Бо реально на пост тероборони нападати не хотіли, це ж загрожує. І вони хотіли розіграти та зняти ролик про те, що вони нібито вбивають і переслати начальству як звіт про виконану роботу та отримати гонорари. Вони шукали акторів та на цьому погоріли", – поділився Арестович.

Радник голови ОП додав, що три ключові складові цієї історії описують все, що відбувається в російській армії багато років:

"Перше – збити пасажирський літак. Друге – обдурити начальство. І третє – здати "кадирівців".

Зауважимо, до складу ворожої ДРГ входило двоє осіб з подвійним громадянством та завербований ними спільник. Їхню діяльність координував росіянин Олександр Тютерев. Встановлено, що раніше він брав участь в організації серії терактів в Одеській області, за що перебуває у розшуку.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...