Хотіли "покращити імідж України": Офіс президента засвітився у черговому скандалі зі США

Поганий досвід – теж досвід, але чинну владу, здається, граблі нічому не вчать.

США напередодні інавгурації президента Джо Байдена запровадили санкції проти цілої компанії українців, а Офіс президента вирішив "покращити імідж України" за допомогою лобістів у США, засвітившись у черговому скандалі. Про це йдеться у розслідуванні журналістів Watchdogs, повідомляють Патріоти України.

Зазначається, що ОП намагається навести мости з Адміністрацією новообраного президента Америки. Розслідувачі стверджують, що напередодні Нового року, 31 грудня, ОП став клієнтом лобістської компанії "Вест Кепітал" у США, а лобістом виступає дехто містер Олександр Гавришук. З їх допомогою, як вважають журналісти, офіс президента прагне поправити імідж самого президента Володимира Зеленського серед американської еліти.

У процесі розслідування стало відомо, що цей Гавришук у 2019-му році обійняв посаду заступника голови новоствореної тоді служби судової охорони. "Чинний український державний службовець, не може бути одночасно лобістом у США. Це пряме порушення закону. Так, тут і головне питання – яким чином власне пан Гавришук покращуватиме імідж України в США? Уся ця історія виглядає як відверта афера", – запідозрили журналісти.

Журналісти зустрілися Гавришуком у Києві і під час розмови він почав плутатися у свідченнях, що свідчить, за словами розслідувачів, про одне – він з усіх сил намагається викрутитись із неприємної ситуації. Особливо тоді, як історія почала грати не на користь репутації Офісу Президента.

"Скандал довкола пана Гавришука набирає обертів і вже і в Офісі президента і в МЗС відхрестилися від наміру наймати лобістів у США і від фірми "Вест Кепітал", і від самого Гавришука зокрема. І те, що вся ця історія виглядає як відверта афера, вже очевидно", – вважають розслідувачі.

Також у матеріалі наголошується, що журналісти з "Голосу Америки" побачили документи, які підтверджували, що команда Зеленського наймала і сплачувала послуги американських лобістів ще під час президентських виборів, що сам Зеленський активно спростовував. Тож і американські експерти зазначили, що ця історія виглядала як спроба оточення Зеленського легалізувати так звані "темні гроші".

"Офіс Президента ганебно вляпався в черговий міжнародний скандал. Поганий досвід – теж досвід, але як ми вже неодноразово констатували – чинну владу граблі нічому не вчать. Шкода, що відповідати за їхні дії доводиться іміджем нашої країни", – підсумували в розслідуванні.

Джерело: Прямий

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...