Хотіли стерти ганьбу, але знову влипли: Z-пропаганда видає старі відео з Донбасу за "успішні удари" по ЗСУ під Курськом

Міноборони РФ публікує старі ролики, видаючи їх за "успішні удари" по ЗСУ на Курському напрямку, передають Патріоти України.

Останнім часом російське оборонне відомство кілька разів публікувало старі атаки з Луганської та Донецької областей, переконуючи росіян у тому, що це нові удари по скупченнях українських сил в Курській області, пише The Insider.

Ці ролики мають свідчити про "успіхи" російської армії на Курському напрямку, де ЗСУ прорвали кордон та стрімко просунулися на кілька десятків кілометрів вглиб території РФ. 10 серпня в державне "РИА-Новости" з посиланням на Міноборони опублікувало відео того, як "російські вертольоти Мі-28НМ завдали ударів авіаракетами С-13 по живій силі та бронетехніці ЗСУ у прикордонному районі Курської області". Насправді відео було знято у Кремінній та у Часовому Яру.

9 серпня Міноборони опублікувало ролик, який ілюструє нібито нові удари російських військових по ЗСУ у Сумській області екіпажем Су-34 по скупченню живої сили та військовій техніці ЗСУ у пункті тимчасової дислокації.

"Удару за розвіданими цілями було завдано авіаційною бомбою ФАБ-3000 з універсальним модулем планування та корекції. Отримавши підтвердження від розвідки про знищення цілей, екіпаж повернувся на аеродром вильоту", - йдеться в описі ролика. Однак цей ролик було знято досить давно – пропагандистський ТАРС публікував його ще 14 липня.

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...