"Хотіли усі разом зґвалтувати доньку": Житель Козачої Лопані розповів, як окупанти знущалися з його сім’ї

Житель селища Козача Лопань наХарківщині, депутат місцевої громади Олег Дігало розповів, що під час окупації російські солдати катували місцевих мешканців. Село понад пів року було в окупації. У цей час загарбники забирали мирних людей у катівні, тримали там їх по багато діб і жорстоко знущалися, передають Патріоти України.

Свою історію чоловік розповів "Радіо Свобода". Він зазначає, що з перших днів окупації його родина зібралася в одному будинку. Там жили глава сім’ї, його дружина, 29-річний син, 17-річна донька та племінник з дружиною і дитиною.

Одного дня до них на подвір’я увірвалися окупанти, пробивши залізні ворота бронетранспортером. Усіх чоловіків з сім’ї забрали у катівню, яку облаштували на залізничному вокзалі, жінок залишили вдома.

Син Олега Дігало має інвалідність через гемофілію – хворобу, при якій кров погано згортається і є ризик для життя людини навіть за незначних травм. Коли загарбники почали бити сина, батько кричав, щоб вони не робили цього, адже це було для нього смертельно небезпечно.

"Син – інвалід дитинства. В нього гемофілія. Коли нас забрали туди в підвал, я дуже кричав, просив, щоб його не били. В нього гемофілія, його не можна бити, бо не зупиниться кров. Чим більше я кричав, тим більше вони його били. Племінник мій Артем кричав: "Не бийте мого брата". Він знав, що його будуть бити наступним, і його били, але він мовчав, терпів", – розповів чоловік.

Сина і племінника протримали у катівні 3 дні, а на четвертий відпустили. Олега Дігало тримали там 8 днів. Після цього перевезли до Гоптівки, де протримали в підвалі 2 дні. Там його підвішували за руки, били палицями, кололи в ноги якісь уколи і катували током.

Також чоловіку погрожували, що привезуть його 17-річну доньку і усі російські солдати її ґвалтуватимуть на його очах, але, на щастя, цього не зробили. Олег зазначає, що його катували, тому що він депутат. Також він розповів, що до катівні привозили дуже багато цивільних.

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...