Хотіли віджати гроші: На Забайкаллі побили та пограбували контрактника, який повернувся з війни в Україні

Троє жителів міста Борзя Забайкальського краю РФ побили і пограбували військовослужбовця, який повернувся з війни в Україні, передають Патріоти України.

Деталі: У повідомленні Борзенський міського суду з посиланням на свідчення потерпілого йдеться, що він служив в армії за контрактом. Місцеві правоохоронці стверджують, що 19-річний чоловік, який живе в Амурській області, був демобілізований після закінчення строкової служби.

Військовий, перебуваючи в Борзі, разом зі своїм знайомим поїхав на залізничний вокзал і купив квитки додому. Знайомий запропонував повернутися (мабуть, із вокзалу до себе додому) на таксі і вказав на машину, що стояла поруч.

Водій представився таксистом і дорогою посадив у машину ще двох чоловіків, нібито пасажирів. Після цього військового відвезли на цвинтар, побили і, за даними поліції, вистрілили в нього з "невстановленої зброї".

Злочинці вимагали у чоловіка мільйон рублів, але в нього на рахунку було тільки вісім тисяч. Військовий зняв їх у банкоматі, віддав нападникам, і ті поїхали. Потерпілому знадобилася операція.

Готовий на 95%: У Раді розповіли, що буде із новим законопроєктом про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:44

Законопроєкт про мобілізацію станом на четвер, 28 березня, готовий на 95%. Комітет Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки закінчив розгляд 4051 з 4266 правок до документа. Але це не означає, що він готовий до голосування. Пр...

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...