"Хотів би зберегти посаду": ЗМІ дізналися, з ким Парубій піде на вибори

Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій на майбутні вибори в парламент може піти в списках нової партії чинного президента Петра Порошенка. Більш того, його ім'я може опинитися в першій п'ятірці, повідомляють Патріоти України.

Джерело також розповіло, що, швидше за все, слідом за Парубієм до Порошенка перейдуть ще кілька членів фракції, які орієнтуються на главу Верховної Ради.

"Він (Парубій. — Ред.), звичайно ж, хотів би зберегти за собою посаду спікера в наступному скликанні. В якості альтернативи він не проти очолити парламентський комітет з питань нацбезпеки і оборони або ж комітет з контролю за спецслужбами і розвідкою, який повинен бути створений в рамках ухваленого в минулому році закону про нацбезпеку", — зазначив нардеп із "Народного фронту".

У той же час інший представник "Народного фронту", секретар РНБО Олександр Турчинов поки не визначився, як і з ким він буде брати участь у парламентській кампанії, зазначив інформатор. Тоді як міністр внутрішніх справ Арсен Аваков нібито може зробити ставку одразу на кілька партійних проектів.

Що стосується прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, який на старті президентської кампанії підтримав Петра Порошенка, а після другого туру заявив про намір сформувати нову політичну силу для участі в парламентських виборах, то він на зустрічі з фракцією БПП пішов від будь-якої конкретики з приводу формату своєї участі у виборчій кампанії.

За словами декількох джерел в БПП і "Народному фронті", Гройсман розглядає можливість спільного походу на парламентські вибори з лідером "Народного фронту" Арсенієм Яценюком.

"Ми пропонували їм обом йти на вибори в Раду єдиною командою. Ніякої чіткої відповіді поки не надійшло. Втім, нам же буде краще, якщо вони підуть окремо. Якщо вони створять окрему партію, то технологічно ми від цього будемо тільки в плюсі", — вважає один із соратників Порошенка.

Джерело: РБК-Україна

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...