Хотів "допомогти родині" і встановив "рекорд": В Україні ліквідували 18-річного окупанта, який збирався "брати Київ"

На війні в Україні ліквідували російського окупанта Ярослава Липавського, який прийшов в чужу країну вбивати людей, щоб "заробити грошей". За місяць до смерті загарбникові виповнилося 18 років і він вирішив підписати контракт замість проходження строкової служби, передають Патріоти України.

Варто зазначити, що окупанта було знищено лише через 7 днів після того, як він підписав контракт з міноборони РФ. Про це пишуть російські Telegram-канали. Мати воєнного злочинця Надія Черепанова видала, що її син "хотів допомогти сім'ї та заробити грошей", тому що його дівчина була вагітна. Також з'ясувалося, що у матері окупанта як мінімум з 2012 року були борги по кредитах та сплаті штрафів.

РосЗМІ з'ясували, що окупант потрапив до 30-ї окремої мотострілецької бригади, і його одразу відправили до штурмової групи, яка брала участь у наступі на Очеретине в Донецькій області. При цьому стало відомо, що з січня 2017 Липавський перебував на обліку в психоневрологічному диспансері. Приводом для постановки на облік стало "суспільно небезпечне діяння". Варто зазначити, що Липавський став наймолодшим росіянином, ліквідованим на війні, серед тих, про кого публічно відомо.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...