Хотів оформити українську пенсію: На Луганщині СБУ затримала колишнього найманця "ЛНР" (фото)

У Луганській області контррозвідники СБУ затримали колишнього проросійського бойовика. Він намагався потрапити на підконтрольну уряду територію України, аби оформити пенсію, передають Патріоти України.

Бойовику повідомили про підозру

Відомо, що затриманий брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції. Він долучився до окупантів у березні 2015 року. Російські найманці призначили чоловіка до так званої "4 окремої мотострілецької бригади ЛНР". Там він займався обслуговуванням ворожої військової техніки.

"Згодом зловмисник залишив бойовиків і переховувався на тимчасово окупованій території Луганщини",
– розповіли в СБУ.

Затриманому повідомили про підозру за статтею про участь у діяльності незаконних збройних формувань. Наразі вирішують питання щодо обрання йому забіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Крім того, правоохоронці перевіряють інформацію щодо причетності зловмисника до вчинення інших тяжких та особливо тяжких злочинів.

Напередодні ЗСУ затримали бойовика-розвідника

  • 13 жовтня військові ЗСУ затримали на Донбасі бойовика, який проводив розвідку під прикриттям розмінування територій. Звати його Андрій Косяк. Він є підозрюваним в умисному вбивстві.
  • Після затримання Косяка бойовики навіть пригрозили відмовою від мінського формату, якщо того не відпустять.
  • Згодом в окупованому Донецьку російські найманці вирішили протестувати проти місії ОБСЄ через затримання бойовика-розвідника. Спостерігачі кілька днів не могли вийти з готелю.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...