Хотів влаштуватися на службу в "Азов": Суд виніс вирок найманцю "ДНР" (фото)

Бойовика "ДНР", який намагався потрапити до лав одного з підрозділів бригади спеціального призначення "Азов", засудили до восьми років позбавлення волі. Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора, передають Патріоти України.

Зазначається, що у 2015 році мешканець Донеччини приєднався до терористичної організації "ДНР". Там він увійшов до складу "роти спеціального призначення розвідувального управління республіканської гвардії" терористів і до 2018 року брав участь у бойових діях проти українських військ на східному фронті.

"Пізніше він повернувся в Україну і намагався влаштуватися до одного з підрозділів бригади спеціального призначення "Азов". У лавах українських захисників чоловік сподівався приховати своє минуле і таким чином уникнути правосуддя", - йдеться у повідомленні.

Проте військовослужбовці полку спецпризначення "Азов" викрили та затримали бойовика під час проходження відбору. Чоловіка визнали винним в участі у терористичній організації та не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях (ч. 1 ст. 258-3 та ч. 2 ст. 260 КК України). Його засудили до 8 років позбавлення волі.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...