Хотів втекти, але не встиг: У Херсоні затримали колишнього ДАІшника, який співпрацював з окупантами (фото)

У Херсоні правоохоронці затримали колишнього співробітника розформованої Державної автомобільної інспекції, який добровільно співпрацював з російськими окупантами, передають Патріоти України.

"СБУ викрила ворожого поплічника у результаті стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні. Зловмисником виявився колишній посадовець розформованої Державної автомобільної інспекції, який на початку повномасштабного вторгнення підтримав російських загарбників", - йдеться у повідомленні прес-центру Служби безпеки України.

За даними СБУ, після захоплення міста він добровільно пішов на співпрацю з ворогом і отримав "посаду" в місцевій окупаційній поліції. Таким чином, він увійшов до складу створеного агресором "головного управління міністерства внутрішніх справ Херсонської області".

В окупаційному органі його призначили "інспектором батальйону патрульно-постової служби".

"Після цього він "служив" із вогнепальною зброєю та відповідним посвідченням російського зразка. На цій "посаді" він разом з окупантами здійснював "рейди" по території міста для виявлення учасників руху опору", - повідомили в СБУ.

Під час таких облав окупанти незаконно затримували громадян, розграбовували їхні оселі та відвозили потерпілих до місцевої катівні.

Після звільнення Херсона колаборант намагався втекти на лівий берег річки Дніпро, щоб уникнути правосуддя. Зазначається, що співробітники СБУ своєчасно викрили зловмисника і затримали його, попередивши втечу до тимчасово окупованої частини регіону.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території). Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Колаборанту загрожує покарання до 15 років ув’язнення.

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...