Ховається у "братушек" росіян: Україна просить Сербію про екстрадицію ексгенерала СБУ Наумова

Україна направила Сербії запит на екстрадицію колишнього начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова, який покинув Україну 23 лютого та був затриманий чотири місяці тому. Про це повідомляє BBC News Сербія з посиланням на коментар пресслужби суду, адвоката Наумова та джерела у правоохоронних органах України, передають Патріоти України.

Суд сербського міста Ніш розглядає справу Андрія Наумова на підставі запиту про екстрадицію в Україну. Адвокатка Наумова Таня Савич повідомила, що на першому слуханні, яке відбулося 19 жовтня, петицію України не зачитали, тож причина екстрадиції поки невідома. За її словами, засідання перенесли через те, що Наумов попросив надати перекладача на українську. "Ми досі офіційно не знаємо, чи вимагається екстрадиція на підставі якогось злочину загального характеру, чи це державна зрада, оскільки президент України кілька разів згадував про це", - сказала адвокатка.

За даними джерел BBC у спецслужбах України, запит про екстрадицію надіслали у вересні. Савич каже, що Наумов заявив у суді, що боїться за своє життя в разі екстрадиції в Україну. "У 2020 році на нього вчинили замах, і ми маємо вирок суду щодо особи, яка це вчинила. Є підозра, що керівники зараз у вищих президентських колах. Він каже: якщо його екстрадують, це стане його смертним вироком", - додала вона.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...