"Ховається від народу в бункері. Ботоксом користується": Пропагандисти Лукашенка вперше "проїхалися" по Путіну

На підконтрольному режиму Олександра Лукашенка мінському телевізійному каналі "Столичне телебачення" (CTV.by) кілька хвилин ефіру ввечері в суботу, 23 жовтня 2021 року, присвятили порівнянню Лукашенка з Путіним. Самопроголошений правитель Білорусі, на думку політичного оглядача Євгена Пустового, суттєво виграє на тлі дій Путіна під час пандемії COVID-19 і, взагалі, наголосив він, виглядає Лукашенко здоровішим за Путіна, передають Патріоти України.

Такі думки пролунали в рубриці "Політика без краваток і купюр" в програмі "Новини - 24 години". Ось відповідні цитати: "Дорікають лазнею і трактором, забуваючи про те, що Лукашенко - єдиний президент, який в ковід не ховався від народу по бункерах, а від міністрів і журналістів - за допомогою телеконференцій".

"Лукашенко узяв цей хрест відповідальності і пішов вперед. Як тоді його не поливати. Безсонні ночі переживань відбивалися на обличчі глави держави. Ботоксом не користується".

На думку незалежних білоруських журналістів та блогерів, подібні випадки персонально на адресу Путіна викликані новою атакою прокремлівського російського каналу НТВ на Лукашенка, а також публікацією московськими виданнями отриманих МЗС РФ даних "соцопитування" щодо реального рівня довіри білорусів Лукашенку.

Слід наголосити, що якщо російську дійсність час від часу медіа Лукашенка й обережно критикують, передусім в контексті "переваг" проживання в Білорусі та "плюсів" ще жорсткішого у деяких аспектах державного ладу, ніж в РФ, то відносно особи Путіна, його здоров'я чи особливостей зовнішності там таке звучить вперше.

Ймовірно, разом із F-16: Колм України може отримати нові системи Patriot

субота, 4 травень 2024, 11:56

Близько 70 українських військовослужбовців вирушили до Німеччини, щоб пройти півторамісячний курс навчання на зенітних ракетних комплексах Patriot. Очікується, що ці системи ППО прибудуть на поле бою в Україну вже наприкінці червня. На Заході прогнозую...

Атаки на Україну посиляться? Китай будує у РФ завод із виробництва дронів

субота, 4 травень 2024, 11:49

У Краснодарі планують випускати безпілотники JT40, які здатні нести 60 кг корисного навантаження і вести спостереження за об'єктами, передають Патріоти України. Як пише видання CNews, компанія Jitian lntelligent Equipment (Китай) має намір побудувати ...