"Хрещений батько української контрабанди" до арешту ініціював кримінальне переслідування слідчих ДФС, котрі заважали його "бізнесу", - ЗМІ

Одеський бізнесмен Вадим Альперін, підозрюваний у створенні злочинної організації, яка завозила в Україну і розмитнювала товари за заниженими цінами, керував поширенням дискредитаційних медійних матеріалів щодо слідчих ГУ ДФС у Сумській області та ініціював їх кримінальне переслідування, зазначають Патріоти України. Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на дані судового засідання у Вищому антикорупційному суді

У листопаді 2016 року слідчі ГУ ДФС у Сумській області провели обшук на митному пості "Столичний" Київської митниці, у ході якого було вилучено 9 контейнерів з тканиною компанії "Торгест".

За даними слідства, під час декларування товару службові особи "Торгест" внесли завідомо неправдиві відомості щодо класифікації товару, його ваги та фактичної вартості, наслідком чого є ненадходження в бюджет митних платежів в значних сумах.

Виявлені на електронній пошті Альперіна матеріали вказують на те, що він ініціював переслідування окремих співробітників ГУ ДФС у Сумській області після вказаного обшуку і вилучення товару.

Зокрема, після обшуку і вилучення одного зі слідчих ГУ ДФС в Сумській області позбавили можливості продовжувати розслідування, провадження було передано до слідчого відділу прокуратури Сумської області, а щодо слідчого та деяких службових осіб ДФС було порушене кримінальне провадження за фактом здійснення ним слідчих дій щодо вилучення товару.

"На пошті Альперіна було виявлено переписку щодо розміщення замовних сюжетів та статей. Так, 22.11.2016 Альперін отримав на свою електронну пошту і перенаправив на іншу пошту текст публікації щодо вилучення контейнерів "Торгест". Того ж дня ця публікація з’явилася на ресурсі, вказаному у листі Альперіну. Згодом Альперін отримав звіт про розміщення публікації і витрачені на це суми: 3400 грн та 600 доларів".

У ході судового засідання прокурор САП також озвучив ряд інших матеріалів, зокрема переписок і даних електронної пошти, які свідчать про використання Альперіним корупційних зв’язків у правоохоронних органах.

Інформацію про це було оприлюднено в ході судового засідання 23 січня під час продовження Альперіну строку дії покладених на нього обов’язків на 2 місяці.

ТОВ "Торгест" фігурує у кримінальному провадженні НАБУ і САП як підприємство-імпортер, яке використовувалося у 2016-2017 рр. для ввезення в Україну і розмитнення товарів через пост "Столичний" Київської митниці за заниженою вартістю.

Вадим Альперін фігурує у справі як організатор злочинної організації. 29 листопада йому було обрано запобіжний захід тримання під вартою з альтернативою застави у 70 млн грн, яку він вніс.

Наразі на Альперіна покладено ряд обов’язків, зокрема, носити електронний браслет, не виїжджати за межі м. Одеса, не спілкуватися з іншими підозрюваними тощо.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...