Христя Фріланд рулить: МЗС Канади повідомило Москві, коли РФ може повернутись до "Великої вісімки"

Ініціатива ренегата Макрона, гаряче підтримана Трампом, вперлась у стіну нерозуміння Німеччини, Великобританії та Канади.

Христя Фріланд

Тільки звільнивши Крим і припинивши війну на Донбасі Росія зможе повернутися до G8. Про це заявила глава МЗС Канади Христя Фріланд, зазначають Патріоти України.

"Думаю, всі ми будемо раді вітати Росію, яка виявить бажання знову стати порядним членом нашої групи держав-однодумців, відданих верховенству права і демократії. Зробити це Росія може звільнивши Крим і припинивши війну на Донбасі. Все дуже просто", - сказала вона.

Міністр зазначила, що вона особисто і Канада загалом "мають дуже чітку позицію з цього приводу".

"Ми не можемо примиритися з порушенням Росією міжнародного права шляхом вторгнення й анексії Криму та підтримки війни в Донбасі. Саме тому Росія була виключена з G8", - сказала вона.

Нагадаємо, напередодні Президент України Зеленський обговорив з прем'єр-міністром Канади Трюдо недопущення повернення Росії до "Великої вісімки".

Зможуть демонтувати? Мінкульт позбавив Арку дружби народів у Києві статусу пам’ятки історії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:30

Мінкульт своїм наказом позбавив Арку дружби народів статусу пам’ятки історії. Відповідно, тепер цей монумент може бути повністю демонтований.Про це повідомили в пресслужбі відомства. 26 квітня 2022 року скульптурна частина монумента була прибрана з цен...

"На увесь фронт у них не вистачить сил": Росія може готувати відволікаючий удар для відтягнення сил ЗСУ, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:24

Окупаційні війська Росії можуть готувати новий удар для відволікання, щоб відтягнути Сили оборони України і здійснити потужний наступ на іншому напрямку. Про це в ефірі телемарафону розповів керівник Центру військово-правових досліджень, експерт Олекса...