Христо Грозєв розказав, як оголошення його у розшук Росією вплинуло на болгар

Реакція різних громадських сил на оголошення журналіста-розслідувача у розшук дозволила ідентифікувати проросійські елементи в Болгарії, громадянином якої і є керівник незалежної міжнародної розвідувальної спільноти Bellingcat Христо Грозєв. Про це Христо Грозєв розповів в інтерв'ю, передають Патріоти України.

За словами Грозєва, до оголошення його у розшук Росією, болгарське суспільство було переважно пасивним в питанні чіткого визначення у ставленні до держави-агресора. «Співчуваючи українському народові, болгари були не готові до привселюдного висловлення позиції та тиску на власний уряд щодо більш рішучих кроків з підтримки України. Це дозволяло проплаченим проросійським елементам менш помітно просувати свої наративи. У своїй риториці такі сили вдаються до примирливих закликів. Мовляв, давайте, не будемо давати зброю Україні, тому що це призведе тільки до зростання кількості жертв», – пояснив керівник Bellingcat.

Втім «миролюбна» поведінка проросійських сил змінилася після оголошення Грозєва у розшук, зауважив журналіст. «Їх усіх зараз сприймають вже як своєрідних «антиболгарів». Передовсім, через озвучені ними заяви, в яких ідеться про те, що треба передати Грозєва Росії, та нехай вони там собі з ним розбираються. Тоді, як для більшості болгарських громадян така позиція зовсім не зрозуміла і навіть зрадницька», – каже Грозєв.

Він також зазначає, що ці події активізували співгромадян – зараз у Болгарії почали набагато жорсткіше висловлюватися проти агресії. «Та й узагалі в стосунках між державами (Росією та Болгарією – Главком) розпочався період явної конфронтації. Чудовим доказом цього став нещодавній виклик російського посла для пояснень. Жодних роз’яснень так досі й не надали. І це лише поглиблює кризу у міждержавних дипломатичних стосунках», – наголосив керівник Bellingcat.

Джерело: Главком

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...