Хто б сумнівався: Глава ОБСЄ офіційно підтримав "план Штайнмаєра"

Мирослав Лайчак впевнений, що з приходом Володимира Зеленського ситуація змінилася в кращу сторону і з’явилася політична воля, якої раніше нібито не вистачало.

Мирослав Лайчак. Фото: liga.net.

Діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак упевнений, що Україні варто використовувати “план Штайнмайера” для виконання Мінських домовленостей. Про це він сказав під час виступу на форумі “Ялтинської європейської стратегії” (YES), передають Патріоти України.

“У нас є план – це Мінські угоди. У нас є інструменти – це Нормандський формат і трек Курта Волкера” – підкреслив Лайчак.

Він упевнений, що раніше Україна і Росія могли тільки звинувачувати одна одну в нульовому прогресі, але з приходом Зеленського ситуація змінилася в кращу сторону і з’явилася політична воля, якої раніше не вистачало.

“У нас є принцип, як читати Мінськ – це план Штайнмаєра, і я вважаю, що це хороший ґрунт (для виконання Мінських домовленостей)”, – пояснив Лайчак.

Голова ОБСЄ також зазначив, що Україні не можна йти на поступки перед агресором і запропонував кілька кроків, які могли б зробити для врегулювання відносин. Зокрема, це обмін полоненими і розведення сил біля Станиці Луганської.

Не був пристебнутим, а машина поїхала на заборонений сигнал світлофора: В Ізраїлі міністр нацбезпеки потрапив у ДТП

субота, 27 квітень 2024, 18:44

Увечері 26 квітня в місті Рамла в Ізраїлі в ДТП потрапив автомобіль, у якому їхав міністр національної безпеки Ізраїлю Ітамар Бен-Гвір. Про це повідомило видання Ynet, передають Патріоти України. Бен-Гвір потрапив в аварію після того, як їхав із місця ...

Російська ракета впала поряд з кордоном Польщі - Туск

субота, 27 квітень 2024, 16:29

Вночі проти 27 квітня одна з російських ракет, якими РФ завдавала ударів по Україні, впала за 15 км від кордону з Польщею. Про це прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск повідомив у Мережі Х, передають Патріоти України. "На Львівський район сьогодні впали ...