Хто буде прем'єром України: Названо головного претендента

В Україні активно говорять про те, хто займе друге за значимістю крісло - прем'єр-міністра. У штабі президента Володимира Зеленського заявили, що Захід дав свій список претендентів, повідомляють Патріоти України.

"Захід дав нам свій список. Не скажу, що у нас всі кандидатури збіглися, але це точно буде хтось із цієї демократичної тусовки. Нам нарешті потрібен прем'єр-технократ", - прокоментувало "Апострофу" джерело в штабі Зеленського.

У штабах партій Зеленського і Вакарчука, які, найімовірніше, прийдуть до спільного коаліційного рішення, зараз найчастіше звучить прізвище Владислава Рашкована, заступника виконавчого директора від України в Міжнародному валютному фонді (МВФ). Неодноразово називалося прізвище секретаря РНБО Олександра Данилюка. Але той уже заявив, що поки не бачить своє майбутнє на цій посаді - можливо, й тому, що він не дуже-то відповідає всім тим вимогам, які публічно озвучив Зеленський.

За словами співрозмовника "Апострофа", близького до фінансового сектору України та особисто знайомого з Рашкованом, його сильними сторонами є "вміння відчувати кон'юнктуру і мінливі обставини".

"Він завзятий прихильник реформ і поки працював у НБУ, був готовий захищати їх за всяку ціну", - сказав співрозмовник видання. Також, за його словами, на користь кандидатури Рашкована на пост прем'єра говорить те, що він знає МВФ, що називається, зсередини, і, з огляду на те, що Україні, найімовірніше, доведеться продовжувати тривалу співпрацю з фондом, "таке призначення на посаду виглядало б цілком логічним".

Однак джерело вважає, що Рашковану може бути складно існувати в умовах української політики. Крім того, у нього немає великого досвіду роботи в реальному секторі економіки.

Фінансовий експерт Олексій Кущ, зокрема, вважає, що Владислав Рашкован на посаді прем'єр-міністра буде "не на своєму місці".

"Є два основних бачення щодо голови уряду. Перше - це політична фігура, яка, по ідеї, є консолідуючою в коаліції. Другий концепт - це технократ, який має команду професіоналів, які під егідою сильного політичного лідера проводять досить тривалі, системні структурні реформи", - сказав Кущ "Апострофу", зазначивши, що за фактом Рашкован не є ні тим, ні іншим.

"Владислав Рашкован позиціюється, найперше, як технократ, але навряд чи у нього буде своя команда", - погоджується фахівець відділу продажів боргових цінних паперів інвестиційної компанії Dragon Capital Сергій Фурса.

За його словами, є великий ризик того, що уряд буде сформовано з людей олігархів Ігоря Коломойського і Ріната Ахметова, а також впливового міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Тому такий Кабмін не зможе займатися реформами.

"Це такий демонстративний хід, коли є прем'єр, але у нього не буде реальних повноважень", - пояснив Фурса.

Джерело: Апостроф

На Бахмутський напрямок окупанти перекинули армійську авіацію, ЗСУ не вистачає ППО: У Нацгвардії розповіли про ситуацію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:30

На Бахмутському напрямку ЗСУ зараз дуже важко. Після Авдіївки, противник перекинув туди основні зусилля, зокрема бронетехніку, живу силу та армійську авіацію. Про це розповів Офіцер секції планування бригади "Рубіж", Майор НГУ Дмитро Кожубенко в етері ...

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...