Хто кого? Вибори до Ради: Оприлюднено прогнози соціологів і ставки букмекерів (інфографіка)

До голосування на позачергових виборах до Верховної Ради-2019 лишилися лічені тижні. І поки партії борються за свій електорат, соціологи і букмекери вже визначають, у кого які шанси потрапити до парламенту, повідомляють Патріоти України.

Хто набере найбільшу кількість голосів

Безумовно, в цій категорії безперечним лідером залишається партія президента України "Слуга народу", пише "Фаворит спорт". Згідно з різними соціологічними дослідженнями, на цьому етапі вона набирає понад 47,5% голосів. Крім того, набрати понад 7,5% шанси є у "Батьківщини", трохи менше — у "Європейської солідарності" Петра Порошенка.

При цьому шанси у партії "Опозиційна платформа — За життя" зібрати близько 11,5% навпаки збільшуються, як і у партії Святослава Вакарчука набрати свої 8,5% голосів, стверджують у "Фавориті".

Схожий розклад дає ще одна букмекерська контора України Parimatch, в лідерах залишається партія "Слуга народу" з більш ніж 45% голосів, за ними йде "Опозиційна платформа" із ймовірністю набрати більш ніж 11,5%, потім "Голос" — 8,5% , "Батьківщина" і "Європейська солідарність" — 7,5%.

Останні соціологічні дані також затвердили основну п'ятірку партій, яка твердо проходить до Верховної Ради. Своїми даними поділилася соціологічна група "Рейтинг", згідно з якими лідером електоральних симпатій серед політичних сил є партія "Слуга народу", яку готові підтримати 45,3% тих, хто має намір голосувати і визначився із симпатіями.

Також наразі долають прохідний бар'єр "Опозиційна платформа — За життя" (12,1%), партія "Голос" (8,4%). Ось тільки рейтинги партій "Європейська солідарність" і "Батьківщина" відрізняються від букмекерських ставок. Соціологи вважають, що партія колишнього президента Петра Порошенка випередить партію Юлії Тимошенко — 7,2 і 7,0% відповідно.

Дещо відрізняються підсумкові дані роллінгового дослідження, проведеного Центром "Соціальний моніторинг" та Українським інститутом соціальних досліджень ім. О. Яременка.

Наприклад, за їхніми результатами, партія "Слуга народу" не подолає 45% і зайде у Раду з підтримкою 43,2%. "Опозиційній платформі — За життя" надали перевагу 12% опитуваних, а партія Юлії Тимошенко "Батьківщина" вривається до трійки лідерів з 9,4% голосів, змістивши партію Святослава Вакарчука "Голос" із підтримкою у 8,4%. За партію "Європейська солідарність" готові проголосувати 8% виборців.

Спільне опитування фонду "Демократичні ініціативи" та Центру Разумкова також опублікувало свої дані, згідно з якими після позачергових виборів до Верховної Ради у парламент пройдуть шість партій:

"Слуга народу" — 42,7%

"Опозиційна платформа - За життя" — 10,5%

"Батьківщина" — 10,2%

"Європейська солідарність" — 9,8%

"Голос" — 6,4%

"Сила і честь" — 5,2%

А ось дані опитування, проведеного "Сегодня" на телеканалі "Україна" спільно з міжнародною компанією Edison Research свідчать про те, що протягом останніх тижнів рейтинг партії "Європейська солідарність" росте швидше за інших. Політсила наблизилася до другого місця, на якому йде "Опозиційна платформа — "За життя".

За підсумками опитування з 26 по 30 червня показник "ЄС" за два тижні виріс на 4% і досяг 10,8%. "Слуга народу" продовжує утримувати лідерство, маючи 44,1% підтримки, що на 0,9% менше у порівнянні з даними за 10-16 червня.

Політсила Святослава Вакарчука "Голос" розташовується на четвертій сходинці з показником 7,5%. Замикає п'ятірку лідерів "Батьківщина" Юлії Тимошенко із 4,2%, опинившись на межі проходу до Ради через втрачені 1,3%.

Цікаві ставки

З цікавого — букмекери не забули і про відомих мажоритарників і дали свої прогнози. Наприклад, непогані шанси перемогти на своїх округах пророкують скандальному журналісту Олександру Дубінському і шоумену Олександру Скічку. Менше шансів у футболіста Артема Федецького і шоумена Сергія Сивохо. Погані прохідні шанси і у Дарта Вейдера.

Ще з цікавих ставок можна відзначити ймовірність оголошення імпічменту Володимиру Зеленському до 31 грудня 2019 року, ймовірність такого рішення оцінюється фахівцями коефіцієнтом 50. Така сама оцінка ймовірності того, що Сергій Притула стане спікером парламенту 9 скликання. Також люди не вірять, що у парламенті не буде жодного депутата з минулого скликання.

Цілком імовірним вважають можливість зняття новообраним парламентом недоторканності з депутатів, суддів і президента до 31 грудня 2019 року — коефіцієнт 1,3.

Джерело: Обозреватель

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...