Хто може стати наступником Меркель: ЗМІ назвали ім'я ймовірного кандидата

Новим канцлером Німеччини може стати наразі чинний міністр охорони здоров'я Єнс Шпан. Він розглядає можливість висунути свою кандидатуру на наступних виборах, які мають відбутися 26 вересня 2021 року, передають Патріоти України.

Що відомо про балотування міністра

На посаду канцлера Шпан може висуватися від Християнсько-демократичного союзу. Про це інформує видання Bild з посиланням на представників партії.

За їхніми словами, міністр "відкрито думає про балотування і чітко говорив про це на переговорах". Єнс Шпан ясно дав зрозуміти, що він відкритий для висунення на пост канцлера, якщо його результати голосування в березні будуть набагато кращими, ніж у Арміна Лашета, – повідомило джерело. Сам міністр охорони здоров'я Німеччини в коментарі Bild поки заперечує такі плани.

Ангела Меркель і наступні вибори німецького канцлера

  • Ангела Меркель, яка очолює державу з 2005 року, напередодні нового року заявила, що не братиме участі у виборах в Бундестаг 26 вересня 2021 року.
  • Такі заяви чинна канцлерка Німеччини робила вже неодноразово.
  • Втім, майже 71% громадян країни висловили своє задоволення роботою Меркель на посаді канцлерки.
  • Її рейтинг зріс на тлі пандемії коронавірусу, адже Німеччина постраждала не так сильно, як інші країни Європейського Союзу.

"Ворог стогне від роботи артилерії ЗСУ": Братчук розповів про український плацдарм у Кринках

четвер, 25 квітень 2024, 14:30

Речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук зазначив, що українські морські піхотинці мужньо тримають плацдарм на лівобережжі Дніпра. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни кожного дня нама...

Відчувається, що в росіян уже теж не вистачає боєприпасів: У ЗСУ розповіли про ситуацію біля Часового Яру

четвер, 25 квітень 2024, 14:23

Військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов зазначив, що росіяни знищують і випалюють Часів Яр Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни вже два-три тижні дуже щільно лізуть. Вночі знову ворог використов...