Хто в РФ ухвалює рішення щодо війни в Україні: Військовий експерт розповів про вплив на Путіна його оточення

Головним в ухваленні рішень щодо війни в Україні залишається очільник Кремля Володимир Путін. Водночас, оточення також має вплив на диктатора. Про це у прямому ефірі телеканалу FREEДOM розповів Ігор Романенко, засновник благодійного фонду "Закриємо небо України", заступник начальника ГШ ЗСУ (2006-2010 рр.), генерал-лейтенант у відставці, передають Патріоти України.

"Думаю, рішення ухвалює Путін. Хоча, безумовно, оточення впливає на нього. У тому числі, як виявилося, після 10 січня, залишився певний вплив керівництва збройних сил Міністерства оборони в особі Шойгу та Герасимова, яким вдалося відновитись після такого тиску з боку угрупування Кадирова, Суровікіна, Пригожина. Тривають процеси в кланах у зв'язку з війною, рішення про яку ухвалив особисто Путін, але вплив на нього, як кажуть фахівці, є", - розповів Романенко.

За словами експерта, вже від початку широкомасштабної війни Росії проти України командуванням РФ зробило грубі стратегічні помилки. Путін переоцінив військові можливості РФ, недооцінив сили України та її керівництво, а також недооцінив можливості Євросоюзу.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...