"Хто впишеться за Росію воювати?": Політичний аналітик оцінив імовірність розв'язання Третьої світової війни

Політичний аналітик Максим Яковлєв прокоментував поширене у суспільстві твердження, чи почнеться ядерна або Третя світова війна, передають Патріоти України.

"Щодо Третьої світової війни. Дехто використовує іншу термінологію і каже, що Третьою світовою війною - була Холодна війна. Зараз ніби йде Четверта. Але, якщо ми говоримо про світову війну, то тоді наступне питання для мене, хто в блоці з ким проти кого. От хто впишеться за Росію воювати із Західним цивілізованим світом. Китай, який вже на цій зустрічі Шанхайської організації, як і з Індії, сказав: "Це псує світову торгівлю. Нам не вигідно". От вони будуть вписуватися за Росію?...", - висловився Яковлєв.

Він наголосив, що зараз Росія сама як агресор провокує. За його словами, у країни-терористки вся ідеологія, щоб нищити світ, народи, культури і насаджувати своє. Експерт зауважив, що в нинішній ситуації, він намагається підібрати варіанти, в якому Росія, умовно, "впрягається" з кимось боротися проти справді цивілізованого світу в широкому розумінні.

"Я розумію, що, можливо, будуть якісь зрадники, перебіжчики. Ми знаємо сусідню з нами Угорщину, яка історично вміла обирати не ту сторону, кого підтримувати, і вперто тримається своєї навички. Ці розмови про Третю світову війну... Мені здається, що це закінчиться швидше ніж за Росію почнуть "вписуватися" там потужні країни на кшталт Зімбабве, з поваги до африканського контингенту, але ми розуміємо, це не ті потужні сили, які можуть тягатися не тільки з Росією, а з іншими країнами", - додав він.

Знову поранені, в тому числі діти: Росіяни вкотре обстріляли Харків

субота, 18 травень 2024, 16:52

Під час повітряної тривоги у суботу, 18 травня, в Харкові пролунала серія вибухів. Внаслідок російських ударів по місту є руйнування житлової інфраструктури. Про це повідомив міський голова Ігор Терехов у Telegram-каналі, передають Патріоти України. "П...

"Ми наблизилися до позитивного прогнозу": Глава міноборони Словаччини розповів про стан Фіцо

субота, 18 травень 2024, 16:43

Після повторної операції лікарі дають позитивний прогноз щодо стану прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, пораненого кількома пострілами в живіт 15 травня. Про це міністр внутрішніх справ країни Роберт Калиняк повідомив 18 травня, відео його заяви ...