"Хтось ходив і пропонував гроші за замовну "новину": Кудрицький прокоментував своє звільнення

Володимир Кудрицький, звільнений з посади голови "Укренерго" Наглядовою радою компанії, заявив, що позачергове її засідання ініціював він сам. В.о. голови правління призначений Олексій Брехт, член правління який відповідає за експлуатацію, відновлення та розвиток високовольтної інфраструктури. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Також ухвалене рішення про проведення конкурсу на заміщення посади голови правління компанії. "Позачергове засідання НР ініціював я, тому що переконаний, що питання звільнення і призначення керівника «Укренерго» - повноваження виключно Наглядової ради. Це важливо не тільки як принцип. Саме незалежність корпоративного управління компанії та прозорі бізнес-процеси – ключова запорука надання західними партнерами 1,5 мільярдів євро фінансової підтримки на відновлення енергосистеми та її захист", - зазначив Кудрицький.

Він підкреслив, що звільнення не має жодного стосунку до питання захищеності підстанцій "Укренерго". "Я не можу вдаватися в деталі, але на підстанціях «Укренерго» побудовано більше 60 антидронових укриттів, практично на кожній підстанції. Такі інженерні споруди побудовані лише на об’єктах «Укренерго». На них не витрачено жодної гривні з державного бюджету, адже всі вони побудовані за кошти міжнародної підтримки. Вони врятували десятки автотрансформаторів в цьому році. Це не означає, що після прильоту декількох десятків ракет енергосистема не відчує удару. Це означає, що ми зможемо швидко, за декілька днів, відновити її роботу", - пояснив голова "Укренерго".

Він нагадав про інфоркампанію з дискредитації "Укренерго", розгорнуту останнім часом. "В той час, як Укренерго відновлювало систему після найтяжчої системної аварії, хтось ходив і пропонував гроші за замовну “новину” про те, що в цій аварії буцімто винне керівництво “Укренерго", - написав Кудрицький.

Він наголосив на важливості збереження в "Укренерго" професійної команди і призначення у наглядову раду всіх незалежних її членів. "Впевнений, що досвід та професійність Олексія Брехта та команди «Укренерго» дадуть змогу забезпечити продовження належної підготовки енергосистеми до важкої зими. Я всім серцем і думками вболіватиму за них. Я безмежно вдячний всім вам за сотні постів і повідомлень в ці дні, за величезну підтримку. Мій останній робочий день в "Укренерго" 4 вересня", - повідомив Кудрицький.

США можуть надати Україні далекобійні ракети? У Пентагоні пояснили свою позицію

четвер, 5 вересень 2024, 0:30

Політика США щодо обмежень на використання наданої ними зброї для ударів углиб російської території залишається незмінною. Про це на брифінгу у вівторок, 3 вересня, повідомив речник Пентагону, бригадний генерал Патрик Райдер, передають Патріоти України...

Стежив за будинком наміченої жертви за наказом ФСБ: ЗМІ назвали особу екснардепа, який готував замах на Гордона

середа, 4 вересень 2024, 23:25

До замаху на українського телеведучого Дмитра Гордона може бути причетним колишній народний депутат VII скликання від "Партії регіонів" Віталій Грушевський. Згідно з даними розслідування, група, до якої він, як підозрюють, входив, окрім замаху, готувал...