Хтось остаточно "злився" РФ? В ООН допускають, що Росія “технічно” не порушила угоду ударом по порту в Одесі

Чиновник ООН, який займає високу посаду, у коментарі американському виданню припустив, що Росія скористалася лазівкою в угоді, яка не забороняє завдавати удари по військових об’єктах в українських портах, передають Патріоти України.

Високопоставлений чиновник Організації Об'єднаних Націй (ООН) пояснив, як Росія могла завдати ракетного удару по морському порту в Одесі і не порушити угоду про "зерновий коридор".

В коментарі The New York Times неназваний посадовець припустив, що Росія, можливо, "технічно не порушила угоду".

За його словами, російська сторона не зобов'язалася уникати атак на ті частини українських портів, які безпосередньо не використовуються для експорту зерна. Можливо, Москва спробувала використати лазівку, якщо поруч знаходилися військові об'єкти.

“Незрозуміло, на що були націлені удари і чи була вражена якась зернова інфраструктура", - цитує NYT свого співрозмовника

Водночас американське видання цитує міністра сільського господарства України Миколу Сольського, який заявив про значні збитки від ракетного удару для експорту зерна.

"Якщо ви атакуєте порт, ви атакуєте все. Ви використовуєте одну і ту ж інфраструктуру для нафти, для зерна. Це впливає на все - неважливо, куди ви влучили", - наголосив український міністр.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...