Хтось злочинно збагатився: ЗСУ не отримали гуманітарної допомоги на понад 170 млн грн

За підсумками спільних внутрішніх аудитів, проведених з березня по липень 2024 року, Міністерство оборони України разом із Державною митною службою виявили, що Збройні сили України не отримали гуманітарну допомогу на суму 171,78 млн грн. Про це Міноборони повідомили у понеділок, 26 серпня, передають Патріоти України.

Через кордон пройшла низка вантажів, однак Міноборони не змогло підтвердити факт передачі гуманітарної допомоги військовим підрозділам.

Йдеться про:

  • 424 транспортні засоби,
  • 476,23 тонни різних товарів без зазначення вартості,
  • 6,2 тонни продуктів харчування та пластикових гранул.

У зв’язку з цим відомство направило відповідні повідомлення до правоохоронних органів для перевірки дій посадових осіб на предмет незаконного збагачення, привласнення майна та зловживання службовим становищем. Розслідування триває.

«Наше завдання — гарантувати, що кожен елемент допомоги, від тепловізора до автомобіля, наданий волонтерами та міжнародними партнерами, дійде до наших захисників на передовій. Ми продовжимо вдосконалювати механізми контролю та звітності для забезпечення прозорості та ефективності використання гуманітарної допомоги», — зазначив виконуючий обов’язки директора Департаменту внутрішнього аудиту Міноборони, полковник Олександр Титковський.

Таки злам? Все більше американців вважають, що у війні перемагає Україна

вівторок, 27 серпень 2024, 0:30

Після початку операції ЗСУ у Курській області більше американців стали вважати, що наразі у війні перемагає Україна. Як повідомляє Голос Америки, про це свідчать дані опитування YouGov, передає Укрінформ, передають Патріоти України. Згідно з результата...

“Є загальна тенденція": Еекспертка розповіла, як на настрої в РФ вплинула Курська операція

вівторок, 27 серпень 2024, 0:17

Росіяни втомилися від війни, але на вулиці ніхто не піде. Про це в ексклюзивному інтерв’ю TSN.ua розповіла російська політична аналітикиня Ольга Курносова, передають Патріоти України. “Є загальна тенденція до втоми від війни, звичайно ж. І Курська опер...