Хусити знову вдарили по танкеру з російською нафтою, - Bloomberg

Танкер Marlin Luanda компанії Trafigura 26 січня атакувала ракета в Аденській затоці після переходу через Червоне море, повідомила компанія. За даними Bloomberg, це була наймасштабніша атака єменських хуситів на нафтоналивне судно за всю історію, передають Патріоти України.

У Trafigura зазначили, що внаслідок атаки виникла пожежа на правому борту танкера. "Безпека екіпажу – наш головний пріоритет. Ми залишаємося на зв'язку із судном і уважно стежимо за ситуацією. Військові кораблі, які зараз у регіоні, готуються надати допомогу", – додали в компанії.

Bloomberg пише, що відповідальність за атаку на танкер узяли на себе єменські хусити. А представник Trafigura сказав журналістам, що судно перевозило нафту російського походження, придбану за ціною, нижчою за верхню межу, встановлену країнами "Великої сімки".

Журналісти вважають, що атака порушить нові питання про те, чи будуть нафтові танкери продовжувати транзит через Червоне море. Після спільних авіаударів США й Великобританії по хуситах на початку цього місяця танкерний рух у регіоні скоротився, але деякі судна й далі прямують через нього, зокрема ті, що перевозять нафту з Росії, для якої цей водний шлях стає дедалі важливішим після її вторгнення в Україну.

Інші основні експортери нафти, такі як Саудівська Аравія, заявили цього тижня, що планують і далі користуватися цим маршрутом.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...