Хвалив Росію та мовчав про війну: Мер німецького міста їздив на бал у Санкт-Петербург

У Німеччині мер міста Фрайберг Свен Крюґер їздив до Росії на Петровський бал. Там він вихваляв країну-агресора, не згадавши про розв’язану проти України повномасштабну війну. Про це повідомляє Zeit, передають Патріоти України.

Захід відбувся в Санкт-Петербурзі 25 серпня. Його організатори заявили, що хочуть відродити «російський культурний код» старих царських часів. Як пише видання, Крюґер виступив на балу з промовою, у якій висловився на користь «доброї співпраці» між Берліном та Москвою. Серед іншого, він заявив, що залишається «оптимістом» і тому ще торік почав вивчати російську мову. Також, на думку чиновника, Росія і Німеччина «подолають тяжкі часи й знайдуть спосіб, як знову жити разом у майбутньому».

Він розповів Zeit, що на бал його запросив організатор Ганс-Йоахім Фрай, який давно має тісні зв’язки з Росією та диктатором Володимиром Путіним. Навесні глава Кремля нагородив його медаллю, після чого Фрай заявив, що «на боці Росії».

Політики з Фрайберга розкритикували поїздку мера. Зокрема, лідер парламентської фракції ХДС Стів Іттерсаген заявив, що «здивований, а виходити на сцену в Росії і втручатись у міжнародні справи для міського голови є неприйнятним».

Свен Крюґер обіймає посаду мера Фрайберга (Саксонія), де живе близько 40 тисяч людей, з 2015 року. Тривалий час він був членом Соціал-демократичної партії Німеччини, але у 2018-му залишив її через невдоволеність політикою коаліції.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...