Хвалив війну, але сам воювати не хоче: Німецький репер-сепаратист втратив громадянство і просить політичного притулку в улюбленій Росії

Репер і музикант з німецьким громадянством Дмитро Гінтер, який виступає під псевдонімом Schokk, попросив політичного притулку в Росії. За його словами, в Німеччині проти нього порушили кримінальну справу за "публічну проросійську позицію і підтримку війни", передають Патріоти України.

Як написав він на своїй сторінці в Телеграм, він з 2014 року публічно підтримував Росію і "це коштувало йому кар'єри". Він також додав, що будучи громадянином Німеччини він тепер не може туди повернутися. "Сьогодні мені загрожує реальний термін і, я впевнений, показовий публічний трибунал в німецьких ЗМІ. Я прошу політичний притулок", - каже сепаратист. Справу на музиканта, що підтримує війну, заведено за статтею "схвалення військових злочинів".

Раніше окупант написав у соцмережах, що підтримує російських військових "фінансово і морально". Один з користувачів Twitter звернув на цю публікацію увагу місцевих правоохоронних органів, після чого офіційний аккаунт поліції відповів, що пост відправлений на перевірку в управління кримінальної поліції Саксонії.

"Ми зберегли твіт і відправили його на розгляд в управління кримінальної поліції Саксонії. Дякую за посилання!"- йдеться у відповіді поліції.

"У 2011 році хіп-хопер разом з репером Оксіміроном (Мирон Федоров) був учасником лейблу Vagabund. Бамберг відразу підтримав спецоперацію і після 24 лютого переїхав до Москви. За даними Mash, у репера скоро закінчується віза. Іншого громадянства, крім німецького, у нього немає. У своїх соцмережах Бамберг неодноразово образливо висловлювався щодо українців, закликав до військових ударів по містах України, підтримував окупацію українських територій і називав вбивства в Бучі перформансом", - пише Insider.

Нагадаємо, раніше мати гумориста і уродженця Донецька Олександра Ревви, яка не так давно запевняла, що "Росія переможе" раптом стала нарікати на те, що її син не спілкується з нею. За її словами, Ревва не заїжджає до неї в гості, навіть коли буває в місті Сочі, де живе зрадниця і мати шоумена.

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...