"Хватит бояться! Всех не убьете!": Смерть Навального спричинила стихійні мітинги у різних містах Росії та російської еміграції по всьому світу

У Тель-Авіві також відбувся мітинг

У пам'ять про російського опозиціонера Олексія Навального, в різних містах Росії люди почали приносити квіти до пам'ятників, пов'язаних із політичними репресіями, щоб висловити своє співчуття у зв'язку зі смертю головного конкурента Путіна. Також росіяни почали виходити на мітинги. Протестувальники намалювали плакати, на яких питають «Хто наступний?» та кажуть «Досить боятися!».

«

Покладання квітів та мітинги у різних містах Росії

У росії силовики відразу почали протидіяти таким акціям. Біля Соловецького каменя в Москві затримали чоловіка з плакатом «Вбивця».

У Казані поліція почала розганяти присутніх біля пам'ятника жертвам політичних репресій. Місцеві жителі принесли квіти та свічки в пам'ять про Олексія Навального. Місце оточили. Зараз там чергує автозак.

Силовики у цивільному не пускають мешканців Казані покласти квіти до пам'ятника, пояснюючи, що так звану «акцію» не погоджено. У результаті люди починають складати квіти просто на сніг.

Люди кладуть квіти на сніг

За інформацією Telegram-каналів та свідчень очевидців, у тимчасово окупованому Росією Мурманську затримано жінку, яка брала участь у пікеті з плакатом «Убито Олексія Навального. Його кров на твоїх руках, Вово».

Також мітинги розпочалися і за кордоном. Зокрема, в ізраїльському Тель-Авіві люди вийшли із плакатами, на яких пише «Всіх не вб'єте» та «Путін вбив Навального».


Голова МЗС Латвії пробігла півмарафон заради збору коштів на дрони для захисників України

неділя, 19 травень 2024, 21:17

Міністерка закордонних справ Латвії взяла участь у Ризькому марафоні задля збору коштів на дрони для України, та подолала дистанцію півмарафону – 21 кілометр. У суботу Байба Браже оголосила, що зареєструвалася на дистанцію 21 км, що буде першим її півм...

"Постраждали 13 людей": У міноборони РФ заявили про обстріл Білгородщини

неділя, 19 травень 2024, 20:54

Російське міністерство оборони заявило про нібито знищення 4 повітряних засобів над Білгородською областю. Водночас відомо про буцімто 13 постраждалих. Про це повідомляє міноборони РФ, передають Патріоти України. "Близько 19:00 мск припинено чергову сп...