Хворий навіть не розуміє масштаби своєї проблеми: Чим небезпечний метадон, який знайшли в крові померлого нардепа Полякова

Метадон, виявлений в крові померлого депутата Верховної Ради Антона Полякова, був спочатку розроблений для застосування в медицині - препарат призначають під час паліативної терапії наркоманії, викликаної вживанням опіатів, наприклад героїну. При цьому метадон також формує залежність, не менш серйозну, ніж героїнова, і призводить до яскраво виражених "ломок", інформують Патріоти України.

Потрапляючи в організм, метадон впливає на мозкові рецептори, що робить його схожим з героїном або алкоголем, однак є і суттєва відмінність - метадон тривалий час залишається в тканинах організму, тому його дія триває до трьох днів. Незважаючи на те, що залежність від метадону розвивається повільніше, вона також вимагає термінового і кваліфікованого лікування. Постійне застосування зазначеного наркотику призводить до змін психологічного і фізичного стану людини.

Для таких людей характерні раптові зміни настрою, тривожність, зниження пам'яті, пітливість, напади нудоти, порушення роботи серця, зниження імунітету, алергії, дерматологічні захворювання. Внутрішньовенне введення метадону руйнує кровоносні судини, а передозування в більшості випадків призводить до набряку легенів, зупинки серця і летального результату. Лікування залежності від метадону, як правило, проходить під наглядом лікаря-нарколога, оскільки часто наркозалежний не в змозі самостійно усвідомити масштаби проблеми.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Пускав ракети по Україні: Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ - носій ракет Х-22

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:59

Повітряні сили ЗСУ та Головне управління розвідки МОУ знищили російський дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 - носій крилатих ракет Х-22, заявив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram, передають Патріоти України....