"Хворих на коронавірус мало, а падіння ВВП прогнозують нам чи не найбільше в світі. Це - вирок уряду", - Княжицький

Через нефахову і безвідповідальну владу українська економіка матиме ледь не найбільші в світі збитки. Про це написав народний депутат фракції "Європейська солідарність" Микола Княжицький на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, коментуючи прогноз МВФ, передають Патріоти України.

"Нарешті приходить обіцяний Зеленським кінець епохи бідності! МВФ стверджує, що Україна постраждає від COVID 19 через економічні збитки ледь не найбільше в світі. Замість запланованого росту у 3,5 відсотка МВФ планує падіння у 7,7 відсотка ВВП. Прогнози росту не виконуються вже давно. У січні вперше з 2016 року ВВП України скоротився на 0,5 відсотка. І це до введення карантину і поширення пандемії! А як було раніше? У 2018 ВВП виріс на 3,3 відсотка, хоча бюджет розраховувався, виходячи з росту у 3 відсотка. Наш державний бюджет було розраховано ще урядом Гончарука на ріст у 3,7 % зросту ВВП. У новому, зміненому бюджеті, заплановане вже падіння на 3,9 відсотка. Але ж прогноз падіння – 7,7 відсотка" – написав Княжицький.

"Світове падіння у цьому році складатиме 3 відсотка. США втратять 5,9 відсотка. Чому ж США, які окрім карантину втрачають від падіння цін на нафту, постраждає менше української економіки? Бо професійний уряд. А що у західних сусідів? Теж падіння, але менше, ніж у нас. Економіка Польщі за прогнозом МВФ впаде на 4,6 відсотка. Вони від падіння цін на енергоносії не залежать. Чому ж Україна при одній з найменших у світі кількості зареєстрованих хвороб матиме одне з найбільших падінь економік? Через нефахову безвідповідальну олігархічну владу. Кінець епохи бідності, так би мовити", – іронізує Княжицький.

Розгром ворога під Новомихайлівкою був феєричним: Як БТРи окупантів злітали в повітря (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 7:56

Десантники 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ показали чергове відображення російського штурму в районі Новомихайлівки, передають Патріоти України. На кадрах показано невдалу спробу росіян здійснити швидкий штурм позицій українських захисників...

Готують наступ? Росія створила нове угруповання військ - де воно діє

вівторок, 16 квітень 2024, 7:49

Окупаційні війська Росії створили нове угруповання "Сєвєр", яке вже виконує бойові завдання на Бєлгородському напрямку. Вперше про "Сєвєр" згадали у зведенні Міноборони РФ 14 квітня, передають Патріоти України. "Інформаційний спротив" повідомив, що угр...