Хвиля скандалів захлеснула: Путін став справжнім головним болем для Південної Африки, - BBC

Президент Росії Володимир Путін став справжнім головним болем для Південної Африки. Так, країна хотіла б виглядати стійким послом світу, проте виявилася втягнутою в низку міжнародних скандалів. Про це пише видання BBC, передають Патріоти України.

Повідомляється, що на Заході все більше політиків підозрюють, що ПАР підтримує Кремль у його вторгненні до України і, можливо, навіть надсилала зброю для ЗС РФ.

Один із високопоставлених південноафриканських чиновників на правах анонімності натякнув у розмові з журналістами, що таке сприйняття ситуації є неправильним. "Це жах", — сказав він.

Політолог Філані Мтембу також заявив, що ніхто в уряді ПАР не хоче серйозно сваритися із США, Великою Британією та ЄС. "Всі знають, що це надзвичайно важливі торгові партнери", — зазначив він.

За словами журналістів, після сварки з послом США, який звинуватив ПАР у постачанні зброї Росії, південноафриканська валюта, ранд, різко впала до долара США. Це погані новини для країни, яка вже бореться з несправною енергетичною системою, хронічним безробіттям і інфраструктурою, що руйнується.

Крім того, як сказано у матеріалі, Південна Африка зіткнулася з ще одним дипломатичним головним болем, оскільки намагається вирішити, чи слід підтримати запрошення, яке вона надіслала пВолодимиру Путіну, відвідати Йоганнесбург у серпні для участі у саміті БРІКС.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...