"Хитання" тривають: Кремль намагається знайти посередників для переговорів з Україною, але є нюанс

Кремлівські чиновники, ймовірно, намагаються сформувати міжнародні мирні посередницькі зусилля у війні в Україні, демонструючи при цьому небажання Росії брати участь у добросовісних переговорах з Україною, передають Патріоти України з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW)

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров зустрівся з міністром закордонних справ Бразилії Мауро Вієйрою та міністром закордонних справ Індії Субрахманьямом Джайшанкаром на полях засідання Ради співробітництва Росії та країн Перської затоки у Саудівській Аравії 9 вересня.

Міністерство закордонних справ Росії заявило, що Лавров обговорив війну в Україні з Вієйрою та Джайшанкаром, але не повідомило подробиць.

Бразилія та Китайська Народна Республіка з травня просувають свій мирний план "Політичне врегулювання української кризи" з шести пунктів, ключові принципи якого сприятливі для Росії.

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді, зокрема, нещодавно підтвердив підтримку Індією миру в Україні на основі принципів міжнародного права, таких, як повага до територіальної цілісності та суверенітету держав.

Однак Лавров повторив шаблонні кремлівські наративи, які демонструють небажання Росії вести добросовісні переговори з Україною, стверджуючи, що мирна формула президента України Володимира Зеленського, яка дійсно ґрунтується на принципах міжнародного права, є "ультиматумом" і що Росія ніколи серйозно не розглядала цей план.

Українські офіційні особи відкрито запросили російського представника взяти участь у другому мирному саміті України, який відбудеться ще цього року.

Назад в СРСР?: Генпрокурор РФ вирішив скасувати реабілітацію жертв радянських репресій

вівторок, 10 вересень 2024, 12:42

Кремлівський режим вирішив укотре переписати історію, скасувавши реабілітацію цілої низки жертв радянських репресій, інформують Патріоти України. Як повідомляє The Moscow Times, відповідний проект наказу вже підготовлено генеральним прокурором РФ Ігоре...

Просто дуже гарна робота? Родина нардепа з антикорупційного комітету витратила на авто і нерухомість більше 1 млн доларів

вівторок, 10 вересень 2024, 11:28

Родина народного депутата, члена комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики Романа Іванісова за період його депутатства купила декілька коштовних автомобілів і дорогих об’єктів нерухомості, передають Патріоти України з посиланням на Bihu...