Хитра провокація? На Буковині невідомі намагаються захопити церкву (відео)

Невідомі чоловіки з червоними пов'язками, представившись прихильниками ПЦУ, намагаються буцімто силою захопити церкву.

12 грудня, близько 10 ранку в селі Михальча Чернівецькій області почалося "релігійне протистояння" під стінами Свято-Успенського храму Української православної церкви (УПЦ). Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на PavlovskyNews.

Уточнюється, що під храм прийшли прихильники Православної церкви України (ПЦУ), серед яких були місцеві мешканці й десяток невідомих хлопців із червоними пов'язками на руках.

За інформацією авторів каналу, вони прорвалися на територію храму і спробували вибити двері церкви. На відео можна почути, як люди скаржаться, що церку, нібито, захоплюють і їх не пускають на територію храму.

На місці події присутні також представники правоохоронних органів. "Конфлікт в селі триває, на даний момент відомо, що прихильники ПЦУ потрапили в храм. Вони також розгорнули прапор України довжиною в кілька метрів і з його допомогою відгородили вхід до церкви віруючих УПЦ", – підсумували у дописі.

Справа не тільки у ЗСУ: Плетенчук пояснив, чому росіяни бояться зараз використовувати Кримський міст

вівторок, 7 травень 2024, 21:02

Росіяни не використовують у повному обсязі Кримський міст для військової логістики, адже бояться, що конструкція може не витримати через пошкодження. Про це заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук у вівторок...

Необхідне й сучасне рішення: В Україні створили новий окремий рід військ

вівторок, 7 травень 2024, 20:29

Кабінет Міністрів підтримав проєкт указу президента України Володимира Зеленського, напрацьований Міноборони спільно з Генштабом, про створення окремого роду військ в ЗСУ – Сил безпілотних систем. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров 7 травня...