Хитрі нюанси: Медведчук і депутати від ОПЗЖ хочуть змінити закон про особливий статус Донбасу

У запропонованому документі прибрані положення про «тимчасовий порядок організації місцевого самоврядування… в окремих районах Донецької та Луганської областей».

Медведчук і Ко підготували свій законопроект. Фото: РБК.

Віктор Медведчук та кілька депутатів від ОПЗЖ внесли у Верховну Раду законопроект про внесення змін у закон «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей». Документ було подано 22 листопада і сьогодні спрямовано на розгляд парламентського комітету, передають Патріоти України.

У порівняльній таблиці, яка додається до законопроекту, вказані відмінності від чинного закону. У пропонованому нардепами від ОПЗЖ документі прибрані положення про «тимчасовий порядок організації місцевого самоврядування… в окремих районах Донецької та Луганської областей». Медведчук пропонує затвердити положення, що «виключно згідно з цим Законом визначається особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей».

Ще одне положення про тимчасовість («на період дії особливого порядку місцевого самоврядування») Медведчук і депутати пропонують прибрати зі статті 2 чинного закону. У прикінцевих положеннях документа (стаття 10) пропонується закріпити так звану «формулу Штайнмаєра».

Нардепи пропонують виключити пункт 4 статті 10 закону, де містяться положення про «виведення усіх незаконних збройних формувань, їх військової техніки, а також бойовиків та найманців з території України» та «дотримання принципів політичного плюралізму і багатопартійності, рівності прав і можливостей участі у виборчому процесі».

Раніше спікер парламенту Дмитро Разумков повідомив, що новий проект закону про особливий статус Донбасу буде розроблений за підсумками “нормандської зустрічі” разом з Верховною Радою та суспільством. Також він заявив, що будь-які інші варіанти розробки законопроекту будуть порушенням обіцянок, даних народу.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...