"Кілька днів": У ЗСУ зробили прогноз щодо підготовки нового обстрілу України

Для підготовки нового масованого ракетного обстрілу українських міст російським окупаційним військам потрібно менше тижня. Про це розповів речник Командування повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі Українського радіо", передають Патріоти України.

"У будь-якому випадку, це – кілька днів, аби спланувати в екстреному режимі, зокрема доставити ракети до носіїв, зарядити кораблі чи підвісити ракети на літаки. Крім того, ракети потрібно виготовляти. Чимало знайдених уламків – це фактично ракети з конвеєра", - пояснив Ігнат.

За словами військового, окрім ракет радянського виробництва, Росія застосовує високоточні ракети Х-101, які було випущено влітку-восени поточного року. Тому можна говорити про те, що російські загарбники продовжують виготовляти ракети.

"Росія використовує ракети "з коліс". Тому питання, скільки ще таких масованих ударів буде", - зауважив Ігнат. Він також нагадав, що, за оцінкою очільника ГУР Кирила Буданова, масовані російські удари ще повторюватимуться.

Заява спікера парламенту Вірменії щодо України викликала істерику в Москві

четвер, 25 квітень 2024, 5:58

Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив про "рішучу підтримку Єреваном територіальної цілісності України, Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн". У Росії стверджують, що він "перейшов усі червоні лінії", повідомляють Verelq та APA. . Виступаючи ...

Втричі більше ніж зазвичай: США оголосили великий пакет військової допомоги Україні

четвер, 25 квітень 2024, 5:25

Міністерство оборони США 24 квітня оголосило про виділення пакета військової допомоги Україні загальною вартістю 1 мільярд доларів – першого відтоді, як Конгрес ухвалив додаткове фінансування для допомоги іноземним союзникам. "Це оголошення є 56 транше...