Кількість жертв обстрілу автоколони у Запоріжжі зросла

Російські військові зранку 30 вересня завдали ракетного удару по гуманітарній колоні на Запоріжжі. Унаслідок теракту зросла кількість загиблих, інформують Патріоти України.

Одразу в день атаки було відомо про 25 загиблих, втім, вже станом на ранок 1 жовтня їх побільшало – казали про 30. Натомість вже ввечері в ефірі всеукраїнського телемарафону повідомили про ще одну жертву. Так, наразі відомо про 31 загиблу особу внаслідок обстрілу.

Кількість потерпілих внаслідок атаки зросла

За інформацією мера Мелітополя Івана Федорова, ракетний обстріл росіянами пункту виїзду цивільних авто із Запоріжжя на окуповану територію призвів до того, що постраждали й загинули 122 людей. Зокрема, окупанти забрали життя 31 особи, серед яких 2 дитини, травми отримали 92.

За словами директора Запорізької обласної клінічної лікарні Ігоря Шишки, всі травми мінно-вибухового характеру, множинні з ураженням грудної та черевної порожнини. 5 пацієнтів перебувають в реанімації у важкому стані, 1 людина померла на операційному столі.

На місце події одразу прибув міністр внутрішніх справ Денис Монастирський. Він підкреслив, що це теракт, за який відповідальна російська влада. Каже, що це відповідь на успіхи ЗСУ на фронті.

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...