Кількох людей вбило на місці, дитині відірвало ніжку: Поранена мешканка Маріуполя розповіла про пережитий жах

Анастасія з Маріуполя серйозно постраждала під час бомбардування міста російською авіацією. Дівчину лікують у лікарні Запоріжжя. Про це повідомляє прес-служба Маріупольської міської ради, передають Патріоти України.

Війна застала Анастасію в мікрорайоні "Черемушки". Дівчина ховалася від бомбардувань в холодному підвалі з іншими жителями міста. Спати доводилося сидячи в коридорі.

Пізніше вона пішла в інше укриття, де отримала контузію і відкритий перелом руки. За словами дівчини, вона вийшла подихати повітрям і в цьому момент прогримів вибух. В результаті чотирьох осіб розірвало на місці, а одній дитині відірвало ніжку.

Анастасію з пораненнями доставили в МТМО, де повинні були прооперувати 9 березня, але російська авіація зробила удар по лікарні. У медзакладі не було військових, а лише сім'ї з дітьми та вагітні. Дівчина згадує, як під наркозом чула чиїсь крики, стогони та плач.

Після цього її евакуювали в лікарню 17-го мікрорайону, але і там російські окупанти скидали бомби. Анастасія розповіла, що житлові будинки розсипалися один за одним, а в лікарні вибило скло і третій поверх впав на другий. У зв'язку з цим її спустили в підвал лікарні. Вона розповіла, як окупанти вивіли одну жінку й вистрілили в спину.

Анастасії пощастило більше, вона змогла дістатися до Запоріжжя. "Ніхто не думав, що таке буде з Маріуполем. Нічого не залишилося. Треба розповісти правду! Кожного привести та показати, що зробили з нашим містом", - зазначила дівчина.

Під час боїв за Київ зливала ворогу геолокації ЗСУ: СБУ затримала місцеву жительку

середа, 8 травень 2024, 17:47

Служба безпеки України затримала місцеву жительку Київщини, яка під час боїв за столицю передавала ворогу геолокації оборонних пунктів українських Збройних сил Про це повідомляє СБУ. Відповідно до інформації слідства, жінка була в складі агентурного ап...

Треба закрити небо: Пісторіус попросив Швейцарію передати Україні Patriot

середа, 8 травень 2024, 17:44

Німеччина виступила з ініціативою щодо зміцнення протиповітряної оборони України. Так, нещодавно міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус попросив свою швейцарську колегу Віолу Амхерд поставити Києву систему Patriot. Однак переговори явно не привели н...