​Кім Чен Ин змусив знов заговорити про своє здоров'я: У голодних корейців розривається серце і в очах сльози, бо улюблений вождь і шановний генсек стрімко втрачає вагу

Північнокорейське державне телебачення визнало явну втрату ваги Кім Чен Ином і те, що стан його здоров'я знов викликає занепокоєння в Пхеньяні.

Визнання прозвучало в інтерв'ю з жителем Північної Кореї на Центральному корейському телебаченню, повідомляють Патріоти України з посиланням на південнокорейське інформагентство «Ренхап».

«У людей розривалося серце, коли вони побачили, що шановний генеральний секретар виглядає схудлим, - сказав житель в інтерв'ю, переданому в п'ятницю. - Всі говорять, що це викликало у них сльози».

У повідомленні не згадувалося, чи відчуває Кім Чен Ин будь-які проблеми зі здоров'ям. На думку аналітиків, однак, важливо, що Пхеньян визнав зміни в його зовнішності.

«Як мінімум, хтось вирішив, що видима втрата ваги Кім Чен Ином буде слоном в кімнаті, тепер уже схудлим слоном в кімнаті, якщо вони не згадано про це, в той час як всі про це говорять. Це не можна не помічати», - заявив «Голосу Америки» британський експерт з Кореї Ейдан Фостер-Картер.

Здоров'я 37-річного північнокорейського лідера часто ставало предметом спекуляцій. В останній раз це відбулося після того, як він з'явився на державному телебаченні, виглядаючи набагато більш підтягнутим, ніж за кілька тижнів до цього.

Чутки про здоров'я Кім Чен Ина посилилися в минулому році, коли він пропустив великий публічний захід з нагоди дня народження його покійного діда, лідера-засновника Північної Кореї Кім Ір Сена.

Після цього він кілька разів не з'являвся в державних ЗМІ протягом довгого часу, і цьому не давалося жодних пояснень.

Будучи завзятим курцем, він виглядає набагато більш важким, ніж коли він прийшов до влади в 2011 році. У минулому році розвідка Південної Кореї повідомила, що він важить більше 136 кілограмів.

Його батько, Кім Чен Ір, помер від серцевого нападу в 2011 році у віці 69 років. Хоча його смерть була несподіваною, в кінці свого життя він виглядав хворим.

Хоча обговорення ваги Кім Чен Ина в ЗМІ набуває часом легковажний характер, стан його здоров'я має велике значення, оскільки він є авторитарним правителем країни, що володіє ядерною зброєю, у якій, можливо, немає плану передачі влади.

Молодша сестра Кім Чен Ина, Кім Е Чжон, в останні роки, мабуть, посилила свій вплив, але неясно, чи є вона частиною плану передачі влади.

Раніше в цьому місяці Кім Чен Ин визнав, що в Північній Кореї склалася «напружена» ситуація з продовольством.

Телевізійний сюжет про стан здоров'я лідера може бути частиною внутрішньої пропагандистської кампанії, яка б показала, що Кім Чен Ин «затягнув пояс» у важкі часи, заявив Сеульський експерт по Кореї Пітер Уорд.

«Але я сумніваюся, що він схуд через це», - додав Уорд.

«Той факт, що ЗМІ говорять про це, означає, що влада розуміє, що це важлива історія всередині країни, - пояснив експерт. - І вони хочуть, щоб люди говорили про це певним чином. Вважайте це північнокорейської версією дисципліни в висловлюваннях».

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...