Кінець близько? Пропаганда почала готувати росіян до можливого відступу армії РФ, - Ягун

Російські пропагандисти почали готувати населення РФ до можливих поступок на полі бою. Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив директор Агентства реформування сектору безпеки, генерал-майор запасу СБУ Віктор Ягун, передають Патріоти України.

“За кількістю особового складу, який росіяни кидають у бій, за його станом, за його підготовкою видно, що вони просто задихаються. Є надія, що найближчими тижнями це перемелювання має закінчитися”, — сказав він.

На тлі обурення росіян щодо постійних прильотів, вибухів, пожеж у їхніх містах у соцмережах пішла нова хвиля від “z-воєнкорів” про негативні для армії РФ тенденції на полі бою.

“Це один із варіантів того, що росіян готують до того, що “не все так однозначно” і що доведеться десь відступати. Причому відступати не тільки тому, що на них тисне українська армія, а й через тенденції світового співтовариства, яке ставить умови перед Росією: якщо ви хочете, щоб із вами спілкувалися, щоб із вас знімали санкції, то ви маєте йти на поступки, попри ваші якісь умовні перемоги на лінії фронту. Гадаю, що один із варіантів — росіянам просто намалюють умовну перемогу, скажуть, що ми свої завдання виконали, тепер можемо відходити”, — зазначив Ягун.

Він нагадав, що в такий самий спосіб за радянських часів готували росіян до виведення військ з Афганістану, а потім — до відходів армії під час Чеченської війни.

“Ми бачили це і нещодавно, коли так звані російські миротворці йшли з Нагірного Карабаху. Попри те, що росіяни просто знищили все, що там намагалися зберегти вірмени, вони пішли з переможними обличчями, заявивши, що ми виконали своє завдання повністю”, — навів приклад Ягун.

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...