"Кінець епохи бідності": Для відпочинку Наглядової ради "Укрзалізниці", де засідає "антикорупціонер" Лещенко, купували віскі по 64 тисячі грн за пляшку

Для членів Наглядової ради "Укрзалізниці" організовують відпочинок на теплоході за рахунок бюджетних коштів на мільйони гривень. Про це повідомив ексдепутат Борислав Береза на своїй сторінці в Facebook, повідомляють Патріоти України.

"Не всім відомо, але на балансі АТ "Укрзалізниця" (100% акцій якого належать державі, тобто нам з вами) значаться не тільки вагони й локомотиви, не тільки вокзали і вантажні станції, не тільки тисячі кілометрів залізничного полотна, але і... теплохід з ласкавою назвою "Хвиля"", – написав Береза.

За його словами, на цьому теплоході неодноразово організовували заходи для членів Наглядової ради УЗ, кожен з яких обійшовся бюджету в суму майже 700 тис грн. Зокрема, перший виїзний захід на теплоході було проведено в серпні 2018 року.

"Перша відбулася відразу після призначення Наглядової ради – ще в серпні 2018-го (нагадаю, що Наглядову раду УЗ було створено в червні того ж року). І в честь цього вирішили не розмінюватися на дрібниці. "Укрзалізницею" тоді було витрачено: на дизельне паливо – 14 000 грн., на кейтеринг (тобто їжу) – 200 000 грн., на алкоголь – 400 000 грн., на сигари – 40 000 грн", – повідомив Береза.

За інформацією Берези, подібних заходів було не менше трьох тільки у 2019 році. Він також зазначив, що на фуршеті на теплоході учасників пригощали елітним алкоголем, вартістю в десятки тисяч за пляшку. "Хто з вас мав задоволення пити віскі Glenfiddich 44 YO 1 964 Cask Streng Hart Brothers ціною 64 410 грн за пляшку? Може, хоча б Craigellachie 46 YO 1 970 60th Anniversary LMDW Gordon & MacPhail? Адже він набагато дешевший – "всього" 43 335 грн за пляшку. Якщо поки не пили, то хоча б порадійте за керівництво "Укрзалізниці" – у них була така можливість. Багаторазово. І звичайно ж, за рахунок бюджету", – написав Береза.

Нагадаємо, раніше Борислав Береза оприлюднив інформацію, що на харчування членів Наглядової ради УЗ компанія витратила понад 2 млн грн, ще в 5 млн грн обійшлися їхні перельоти. Ексміністр інфраструктури Володимир Омелян раніше наголошував, що члени Наглядової ради УЗ отримують величезні зарплати, але лише продукують конфлікти і блокують реформу компанії, яка перебуває в критичному стані.

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...