Кінець "епохи бідності"? В українців будуть масово відбирати пенсії і субсидії, Рада дала на все "добро"

В Україні проведуть перевірку всіх, хто отримує гроші від держави (пенсіонери, матері-одиначки, субсидіанти і т.д). Для цього створять спеціальну онлайн-платформу, де зберуть всю доступну з державних реєстрів інформацію про українців, передають Патріоти України.

Таке рішення "Слуга народу" прийняла 16 жовтня, проголосувавши за законопроект №1231 у другому читанні. Всього документ підтримали 249 парламентарів, більшість з яких представляють правлячу партію.

Перевірку проводитимуть в три етапи. Ті кошти, які надійшли незаконно, доведеться повернути в бюджет.

Основні нововведення:

  • чиновникам доручать за допомогою автоматичної бази перевірити всіх, хто отримує допомогу від держави;
  • перевірка відбуватиметься в три етапи; останній може тривати ще три роки після того, як виплату скасували;
  • в єдину базу потрапить інформація про кожного, хто отримує гроші від держави; базу будуть постійно наповнювати новою інформацією;
  • якщо вдасться знайти порушення, ті гроші, які українці отримали незаконно, змусять повернути в бюджет;
  • чиновники можуть отримати інформацію навіть про залишок коштів на банківському рахунку пільговика.

Під верифікацію (перевірку) потраплять мільйони пенсіонерів, субсидіантів, студентів, матерів-одиначок і так далі. Інформація про вас потрапить в єдину систему, і ваше матеріальне становище вивчать, якщо ви отримуєте:

  • пенсію, пільгу, субсидію, стипендію;
  • грошову виплату з державного бюджету;
  • грошову виплату з місцевого бюджету, Пенсійного фонду або Фонду соціального страхування.

У спеціальному реєстрі буде зберігатися анкета на кожного. Закон захищає зібрані дані. І якщо хтось її передасть, наприклад кредитній організації для обробки потенційних клієнтів, або шахраям – за це доведеться нести відповідальність. Подібні реєстри існують в різних органах влади і зараз. Наприклад, уже створили реєстр субсидіантів. Різниця в тому, що в новій платформі будуть дані відразу на всіх, хто хоче допомогу від держави. Це спростить процедуру перевірки.

Перевірку проведуть в кілька етапів. Перший буде проводити орган, до якого ви звернетеся за матеріальної виплатою. Наприклад, управління соціального захисту. Вони приймуть заяву, візьмуть всі необхідні для виплати документи, внесуть інформацію в єдину базу і тут же отримають дані з неї.

Другий етап триватиме до тих пір, поки ви отримуєте гроші від держави. Наприклад, якщо зробили покупку на суму від 50 тис. грн (придбали машину), ця інформація потрапить до реєстру і ви позбудетеся права отримувати субсидію.

Третій етап – перевірка тих, хто вже не отримує гроші від держави. Наприклад, ви знайшли роботу і більше не потребуєте в виплати по безробіттю. Цей етап може тривати протягом трьох років після того, як гроші перестали виплачувати.


Джерело: Обозреватель

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....