Кінець епохи братів Кастро: 89-річний команданте Рауль залишає посаду першого секретаря Компартії Куби

У далекому вже 1959 році було важко уявити, що одне покоління, однієї родини розбудовуватиме соціалізм на "острові свободи" майже так довго як СРСР. А режим зможе вижити три десятки роки після розвалу радянської імперії

Рауль Кастро залишає посаду першого секретаря Компартії Куби

Рауль Кастро прийняв рішення залишити пост першого секретаря ЦК правлячої Комуністичної партії Куби. 89-річний політик заявив, що передає керівництво групі молодих прихильників, повідомляють Патріоти України з посиланням на агентство Reuters.

"Я гаряче вірю в силу і цінність прикладу і розуміння моїх співвітчизників, і поки я живий, я буду готовий захищати Батьківщину, Революцію і соціалізм", - сказав Рауль Кастро у своїй промові делегатам партійного з'їзду.

У Гавані проходить VIII з'їзд Компартії Куби. Захід триватиме чотири дні, до 19 квітня. У понеділок пост, займаний Раулем Кастро, перейде його наступнику. Очікується, що ним стане чинний президент країни Мігель Діас-Канель. Агентство відзначає, що це важлива історична подія, оскільки завершиться 60-річна епоха правління революціонерів, братів Кастро.

Старший брат Рауля Кастро, відомий кубинський революціонер і політичний діяч Фідель Кастро прийшов до влади в 1959 році. За станом здоров'я в 2006 році він передав виконання обов'язків на всіх своїх посадах свого соратника і братові Раулю.

У 2011 році Рауль Кастро був офіційно обраний першим секретарем ЦК Комуністичної партії Куби, а потім, в 2016-м, переобраний на другий термін. У 2018 році він пішов з постів голови Держради і ради міністрів Куби, залишившись при цьому лідером компартії країни. Раніше він заявляв про намір піти і з цього поста в 2021-м.

Нагадаємо, в жовтні 2019 го Національна асамблея народної влади Куби (парламент) вперше з 1976 року вибрала президентом країни Мігеля Діас-канело Бермудеса. Він став першим президентом країни після відтворення цього поста, який був замінений на пост голови Державної ради в 1976 році.

"Кожен день я чую новини з фронту": Боєць ГУР різко висловився про те, що потрібно змінити в армії

четвер, 25 квітень 2024, 7:30

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” повернувся у стрій після 13 місяців перебування у російському полоні та продовжує виконувати завдання по знищенню окупантів. В ексклюзивному інтерв’ю для TSN.UA військовий відповів, які зміни ...

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...